Οι αγώνες του λαού δίνουν δύναμη στους φαντάρους

Σκίτσο που φιλοτέχνησε φαντάρος με αφορμή το νικηφόρο αγώνα των εργαζομένων της Cosco
Σκίτσο που φιλοτέχνησε φαντάρος με αφορμή το νικηφόρο αγώνα των εργαζομένων της Cosco

Ως φαντάροι από εργατικές λαϊκές οικογένειες, νέοι εργαζόμενοι έχουμε συνεχώς στραμμένο το βλέμμα μας στους αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία σε μια σειρά κλάδους/χώρους δουλειά.

Όπως στείλαμε μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης στους αγωνιζόμενους διανομείς το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στέλνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργάτες της Cosco.

Είναι για μας έμπνευση ο αγώνας σας, που αγκαλιάστηκε συνολικά από τη εργατική τάξη και το λαό. Αποτέλεσαν επίκεντρο συζήτησης, προβληματισμού αλλά και παραδείγματος οι εξελίξεις, τα εργοδοτικά εγκλήματα και κυρίως όμως η αγωνιστική στάση του σωματείου σας και των εργατών. Μας δίνει δύναμη και ταυτόχρονα δίνει απάντηση σε αυτούς που λένε ότι η δράση των σωματείων και οι απεργίες δεν αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα για τους εργάτες !

Η νίκη σας είναι και νίκη μας, καθώς δείχνει το δρόμο συνολικά για το λαό και τη νεολαία, το πώς μόνη λύση είναι ο αγώνας, ότι μόνο μέσα από οργάνωση και πάλη μπορούμε να δούμε άσπρη μέρα! Ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις εξελίξεις και τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε Πέραμα και Αθήνα και μέσα από το στρατόπεδο! Με παράδειγμα εσάς και εμείς οι φαντάροι μαχητικά αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες μέσα στο στρατόπεδο για όλα τα ζήτημα ( συντήρησης κτιρίων, προβλήματα φαγητών, ελλιπή μέτρα για τον κορονοϊό κ.α.)!

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι και οι δυσκολίες εδώ έχουν κοινή ρίζα με ό,τι αντιμετωπίζουμε έξω από το στρατό, κοινή ρίζα με τα εγκλήματα της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς. Αυτά προϋποθέτει η ανάπτυξη τους, τα κέρδη των αφεντικών. Για αυτό ακριβώς σαν μια γροθιά είμαστε στο πλευρό σας, γιατί χωρίς τους εργάτες κανένα γρανάζι δεν γυρνάει, γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω και η πείρα από τους αγώνες σας συνολικά το επιβεβαιώνει και εμπνέει.

Καλούς μας αγώνες !

Φαντάροι ΚΕΠΒ Θήβας

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...