“Οι απόστρατοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ψηφίζοντας ΚΚΕ στις 21 Μαΐου!”

Σύσκεψη στα Χανιά με απόστρατους πραγματοποίησε η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ με ομιλητή τον Ντουνιαδάκη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που διοργάνωσε η Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ την Τρίτη 2 Μαΐου, με θέμα: «Οι απόστρατοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ψηφίζοντας ΚΚΕ στις 21 Μαΐου!».

Ομιλητής ήταν ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στα Χανιά. Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ανέφερε:

«Ζούμε σε μια εποχή που μαίνεται ο πόλεμος με κίνδυνο να επεκταθεί – γενικευτεί. Οι εκατέρωθεν απειλές δίνουν και παίρνουν. Με ένα μικρό διάλειμμα τελευταία, ζούμε σε μια εποχή όξυνσης των απειλών της Τουρκικής κυβέρνησης σε βάρος της χώρας. Ζούμε σε μια εποχή που η ακρίβεια, οι πλειστηριασμοί, οι πετσοκομμένοι μισθοί και συντάξεις κυριαρχούν, η δημόσια υγεία πλήττεται, κοινωνικά δικαιώματα περιορίζονται ενώ η καταστολή ισχυροποιείται.

Σε όλες αυτές τις καταστάσεις στήριγμα για το λαό στα σωματεία στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στις γειτονιές, όπως και στη βουλή, είναι το ΚΚΕ.

Επομένως το δίλημμα μπροστά στις κάλπες είναι:‘Η παίζω τη ζωή του παιδιού μου κορόνα – γράμματα και μαζί με την οικογένειά μου ζούμε σε διαρκή μιζέρια ή την επομένη των εκλογών είμαι πιο δυνατός και παλεύω για μια καλύτερη ζωή! Και θα ειμαι τόσο πιο δυνατός όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ. Γιατί σ’ αυτόν τον αγώνα, ξέρουμε από τώρα, ότι το ΚΚΕ θα είναι εκεί και μετά τις εκλογές, όπως είναι από τώρα.

Ένα πρώτο βήμα λοιπόν είναι η ψήφος στο ΚΚΕ σ’ αυτές τις εκλογές, όπως και η συμπόρευση μαζί του στη συνέχεια και ας μη συμφωνούμε σε όλα.

Η όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές, ανεξάρτητα από το χρώμα που θα έχει, θα είναι με μια λέξη αντιλαϊκή! Επομένως μετά τις εκλογές θα χρειαστούμε ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση τόσο μέσα στη βουλή όσο και έξω στο δρόμο, στο κίνημα όπως λέμε εμείς. Θα χρειαστούμε ισχυρό ΚΚΕ που έχει σταθερές θέσεις υπέρ του λαού, συνέπεια και μαχητικότητα! Έτσι μόνο θα καταφέρουμε να βάλλουμε εμπόδια, στην από χέρι αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόζει η όποια κυβέρνηση σχηματιστεί, είτε μονοκομματική, είτε συνεργασίας.

Με την ευκαιρία του πολέμου στην Ουκρανία, εκτός όλων των άλλων που σχετίζονται με την απαράδεκτη εμπλοκή της χώρας σ αυτόν, η απόσυρση πολεμικού εξοπλισμού από τα νησιά του Αιγαίου, αντικειμενικά φέρνει στο μυαλό την αποστρατιωτικοποίηση που ζητά επίμονα η Τουρκία.

Ούτε και μπορούμε να δεχτούμε ότι «ξέφυγε» του Μητσοτάκη όταν πρόσφατα χρησιμοποίησε τον όρο «ΝΑΤΟικά νησιά», για τα νησιά του Αιγαίου. Η μέχρι σήμερα ΝΑΤΟική πολιτική και πρακτική στο Αιγαίο, σε συνδυασμό με τα πρωθυπουργικά βαφτίσια των νησιών, φέρνει ακόμη πλησιέστερα τη «συνδιαχείριση» και «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο, την οποία καλοβλέπουν όλοι σαν δήθεν «λύση».

Η πατριώτισσα μας μάλιστα η κυρία Ντορα σε συνέντευξη είπε ότι “δεν έχει ταμπού για τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο”. Από την άλλη πλευρά κάποιοι άρχισαν να μιλούν για μια συμφωνία στο Αιγαίο τύπου εκείνης των Πρεσπών.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια μας είχαν ζαλίσει τα αστικά κόμματα ότι οι βάσεις και το ΝΑΤΟ ήταν ασφάλεια για το λαό και τη χώρα! Τελευταία μόνο άρχισαν να μας λένε ότι αν χρειαστεί θα πολεμήσουμε μόνοι! Το ξέρετε και αν όχι το συζητάμε μετά, το ΝΑΤΟ έχει υιοθετήσει τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, όπως αποστρατιωτικοποίηση, εναέριος χώρος, για να μη θυμηθούμε γιατί ο γερο Καραμανλής έβγαλε τη χώρα από το ΝΑΤΟ.

Τώρα όμως που ΗΠΑ ΝΑΤΟ και ΕΕ θέλουν να τραβήξουν την Τουρκία από την αγκαλιά της Ρωσίας, στα παζάρια που θα γίνουν ας σκεφτούμε ποιας χώρας τα κυριαρχικά δικαιώματα θα παιχτούν …

Κάθε πατριώτης, κάθε άνθρωπος καλής θέλησης, να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα που έχουν στρατηγικές δεσμεύσεις με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και εμπλέκουν τη χώρα στα πολεμικά τους σχέδια. Τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας τα υπερασπίζεται ο ίδιος ο λαός. Μόνο σε συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος προς την πραγματική και διαρκή ειρήνη!

΄Η είσαι με την πολιτική της εμπλοκής στον πόλεμο, που κάνει τον λαό και τη χώρα στόχο και θύμα των ανταγωνισμών, ή επιλέγεις να γίνει ισχυρό το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε όλα τα επικίνδυνα σχέδια.

Ψηφίζουμε όλοι για δυνατό ΚΚΕ

  • γιατί Πρωταγωνιστεί στην οργάνωση των αγώνων, όπως έπραξε και τα προηγούμενα χρόνια
  • γιατί Πρωτοστατεί στην οργάνωση της κοινωνικής συμμαχίας εργατών, αγροτών αυτοαπασχολούμενων κλπ
  • γιατί Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ ήταν δίπλα σε κάθε πρόβλημα του λαού, ανέδειξαν προβλήματα, ενώ δεν έχουν καμιά σχέση με την σαπίλα που εμφανίζεται κάθε τόσο σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ούτε μεταλλάσσεται πολιτικά με μεταγραφές.

Ψηφίζουμε όλοι ΚΚΕ, γιατί η ψήφος αυτή επιστρέφει στο λαό ως στήριγμα του!».

Δείτε ακόμα...