Οι εκατέρωθεν ιμπεριαλιστικές μηχανές ασκούνται για πόλεμο

Ελληνική Πολεμική Αεροπορία - Συνεκπαίδευση με Ισραηλινή ΠΑ - ανεφοδιασμός εν πτήση στο Ισραήλ
Φώτο αρχείου / Ελληνική Πολεμική Αεροπορία – Συνεκπαίδευση με Ισραηλινή ΠΑ – ανεφοδιασμός εν πτήση στο Ισραήλ / Πηγή: Eurokinissi

Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας οι πολεμικές αεροπορίες χωρών του ΝΑΤΟ εντόπισαν και παρακολούθησαν ομάδα αεροσκαφών της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η ρωσική “αρμάδα” κινήθηκε βόρεια της Νορβηγίας, ανοικτά των δυτικών ακτών της Σκωτίας και Ιρλανδίας και έφθασε μέχρι και τον Βισκαϊκό κόλπο, απ’ όπου και επέστρεψε.

Η ομάδα ρωσικών αεροσκαφών αποτελείτο από ένα τάνκερ (τ. Μίδας) που συνόδευαν δυο μαχητικά και ακολουθούντο από δυο στρατηγικού τύπου βομβαρδιστικά Tu-142 που σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, χρησιμοποιούνται και ως αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. Η πτήση έγινε στον διεθνή εναέριο χώρο.

Τον έλεγχο όλης της επιχείρησης από πλευράς ΝΑΤΟ είχε η Συμμαχική Αεροπορική Διοίκηση από το Ραμστάιν της Γερμανίας και τα Κέντρα Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων τα γνωστά CAOCs (Combined Air Operations Centers) της Γερμανίας και της Ισπανίας (Ουέντεμ, Τορεχόν).

Την παρακολούθηση των ρωσικών πραγματοποίησαν κατά σειρά μαχητικά αεροσκάφη Νορβηγίας, Βρετανίας, Γαλλίας, Ισπανίας, ενώ ενεργοποιήθηκε βρετανικό αεροσκάφος ανεφοδιασμού καθώς και γαλλικό αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...