Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, όχι πιόνια σε παιχνίδια εθνικιστικά

124 ΠΒΕ - Πολεμική Αεροπορία -Τρίπολη -Σμηνίτες
Φώτο Αρχείου / Από παλαιότερη Ορκωμοσία νεοσυλλέκτων στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη / Πηγή: Eurokinissi

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά. Όχι πιόνια σε παιχνίδια εθνικιστικά.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες της εκπαίδευσής μας ακούσαμε ορισμένους από τους εκπαιδευτές μας να δίνουν ρυθμό κατά τη διάρκεια του βήματος με συνθήματα εθνικιστικού και αλυτρωτικού περιεχομένου. Συνθήματα με τα οποία η πλειοψηφία των νεοσυλλέκτων είναι αντίθετη. Ενδεικτικά αναφέρω συνθήματα τα οποία μιλούσαν για Κύπρο, Μικρά Ασία και Πόντο πως είναι ελληνικά. Αποκορύφωμα ήταν συνθήματα που λέγαν για τραίνα που φεύγουν για Τουρκία και για κεριά που θα ανάψουμε στην Αγία. Σοφιά που θα έχει στον τρούλο της ένα σταυρό μεγάλο.

Την ίδια ώρα δηλαδή που ο λαός μιας γειτονικής χώρας δοκιμάζεται με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τεράστιες καταστροφές και ο ελληνικός λαός έδειξε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του, σε εμάς καλλιεργούνταν το μίσος για την άλλη πλευρά του Αιγαίου. Μετά από αυτό βγήκα παραπονούμενος στην πρωινή αναφορά καταγγέλλοντας αυτό το γεγονός.

Αφού δεν μπόρεσαν τα στελέχη να απαντήσουν, με έστειλαν για αναφορά στον μοίραρχο, ο οποίος μιλώντας μου πλήρως απαξιωτικά, με αποκάλεσε αντιρρησία συνείδησης και με προέτρεψε να πάρω Ι5 αν δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση και να βάζω τις ωτοασπίδες που μου χορηγήθηκαν για τη βολή, όταν λέγονται αυτά τα συνθήματα. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί καθώς με έστειλαν στον ψυχίατρο της μονάδας, ενώ με πρόσχημα το ξύρισμα με τιμώρησαν εκδικητικά με 4 ημέρες κράτηση και στέρηση της εξόδους που είχαμε το Σάββατο.

Μπροστά στην πίεση όμως που δέχτηκαν, αναγκάστηκαν να τα σταματήσουν, ενώ εκτέθηκαν οι ίδιοι οι εκπαιδευτές μπροστά στα μάτια των φαντάρων, όταν αναγκάστηκαν να πουν πως τα συνθήματα αυτά κόπηκαν ως εθνικιστικά.

Εμείς οι φαντάροι, οι νέοι του λαού μας, δεν έχουμε κανένα συμφέρον από το μίσος στους γείτονες λαούς. Αυτό που πρέπει να μας καλλιεργούμε μεταξύ μας είναι η αγάπη προς την πατρίδα μας, προς το λαό μας και ο σεβασμός προς τους άλλους λαούς.

Το μόνο μίσος που θα πρέπει να έχουμε είναι προς τους εκμεταλλευτές μας που πρώτα εμάς θα κάνουν κρέας για τα κανόνια τους σε κάποια κρίσιμη στιγμή, μίσος για το ΝΑΤΟ που μακελεύει το λαό του κόσμου, που μας εμπλέκει σε επικίνδυνους διεθνείς ανταγωνισμούς. Νίπτει τας χείρας του για τους ανταγωνισμούς, μεταξύ συμμάχων, γκριζάρει ζώνες στο Αιγαίο και ξεγυμνώνει την άμυνα της χώρας μας για την προάσπιση των συμφερόντων του στην Ουκρανία.

Όλοι οι φαντάροι ψηλά το κεφάλι!
Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών.
Ζήτω η φιλία των λαών

Ορφέας Καραθανασόπουλος, Νεοσύλλεκτος Σμηνίτης – 124 ΠΒΕ, Τρίπολη

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...