Οι φασίστες να κρυφτούν πάλι στις τρύπες τους

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στις εργατογειτονιές της Σταυρούπολης με τους φασίστες να κυνηγούν ανενόχλητοι φοιτητές, μαθητές, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που διαδίδουν τις θέσεις τους στο λαό, προκαλούν απέχθεια. Είναι εικόνες που θυμίζουν μαύρες μέρες όπως τα πογκρόμ μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και τον άνανδρο φόνο του Παύλου Φύσσα. Τότε που τα φασιστοειδή σήκωσαν κεφάλι και νόμιζαν ότι θα αλωνίζουν στις γειτονιές, ότι θα βρωμίζουν τον αέρα με τις σάπιες ιδέες τους.

Κι όμως το λαϊκό κίνημα επιδόθηκε σε έναν σκληρό αγώνα για να τους απομονώσει και τα κατάφερε. Επιστέγασμα η καταδίκη της Χρυσής Αυγής τέτοιες μέρες πέρσι και το ξέσπασμα χιλιάδων λαού σε ζητωκραυγές έξω από το εφετείο.

Τώρα πάλι ξεμυτίζουν και απειλούν με τα δολοφονικά όπλα και τις εγκληματικές τους ιδέες. “Ξαναχτίζουν” ομάδες κρούσης ενάντια στο λαϊκό κίνημα και σε όσους σηκώνουν κεφάλι. Άλλωστε πάντα  για λογαριασμό των μεγάλων αφεντικών δούλευαν.

Όμως λογαριάζουν λάθος. Ήδη οι κινητοποιήσεις του λαού στη Δυτική Θεσσαλονίκη, σε άλλες περιοχές της χώρας ακόμα και για να σβήσουν ένα φασιστικό σύνθημα, είναι μεγάλη και δείχνει ότι δεν τους φοβόμαστε. Άλλωστε ο οργανωμένος λαός είναι πολλές πήχες ψηλότερος από τους τιποτένιους φασίστες και δεν έχει λόγο να φοβάται. Κοντά στο λαό και εμείς οι φαντάροι, αφού είμαστε σάρκα από τη σάρκα του. Καταδικάζουμε αυτά τα γεγονότα, οι φασίστες να κρυφτούν πάλι στις τρύπες τους. Ούτε στις γειτονιές, ούτε στα σχολεία, ούτε στους εργασιακούς χώρους, ούτε στο στράτευμα, ούτε πουθενά να μην εμφανιστούν!  Δεν έχει δουλειά ανάμεσά μας η μαυρίλα. 

Λάμπρος Τζίμας
ΣΤΡ (ΠΖ)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...