Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 θα πραγματοποιήσουν συνάντηση για την Ουκρανία στις 18 Φεβρουαρίου

Σύνοδος G7 στην Γερμανία, 27/6/2022 Πηγή: EUROKINISSI

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, η εφημερίδα Yomiuri Shimbun έγραψε ότι η Ιαπωνία, η οποία ασκεί την προεδρία στην Ομάδα των Επτά, σχεδιάζει να συγκαλέσει συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών στη Γερμανία για τις 18 Φεβρουαρίου.

Η Γερμανία θα φιλοξενήσει την ετήσια Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου και ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Yoshimasa Hayashi, που θα παρευρεθεί, θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους υπουργούς Εξωτερικών της G7, αναφέρει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι υπουργοί θα μπορούσαν να συζητήσουν μέτρα στήριξης της Ουκρανίας και κυρώσεις στη Ρωσία. Επιπλέον, η Ιαπωνία ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία για τη διεξαγωγή διαδικτυακής συνόδου κορυφής της G7 για τον εορτασμό της επετείου ενός έτους από τη ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Η Ιαπωνία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της G7 φέτος και έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής της ομάδας στη Χιροσίμα τον Μάιο. Η πόλη καταστράφηκε από  πυρηνικό βομβαρδισμό των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 1945. Μαζί με το Ναγκασάκι, που επίσης χτυπήθηκε από αμερικανική ατομική βόμβα τον Αύγουστο του 1945, είναι τα μόνα μέρη στον κόσμο που χτυπήθηκαν από πυρηνικά όπλα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...