ΟΗΕ: Έρευνα για το μακελειό στο ιρανικό δημοτικό σχολείο

Έρευνα των Ηνωμένων Εθνών εξετάζει το πολύνεκρο πλήγμα σε δημοτικό σχολείο κατά την πρώτη ημέρα της αμερικανοϊσραηλινής επίθεσης στο Ιράν, όπως είπε σήμερα σε δημοσιογράφους ένα από τα μέλη της επιτροπής που την έχει αναλάβει.

Η επίθεση στο σχολείο θηλέων Shajareh Tayyebeh στην πόλη Μινάμπ περιελάμβανε δύο πυραυλικά χτυπήματα με μικρή διαφορά το ένα από το άλλο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 168 μαθητριών όπως είπαν χθες στη Γενεύη Ιρανοί αξιωματούχοι.

«Βρισκόμαστε σε ένα πρώιμο στάδιο αυτής της έρευνας», δήλωσε ο Μαξ ντι Πλεσίς, μέλος της Αποστολής Διαπίστωσης Γεγονότων των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη και πρόσθεσε ότι διαθέτει αξιόπιστες αναφορές που υποστηρίζουν τον απολογισμό των νεκρών των ιρανικών αρχών.

«Είναι σαφές σε εμάς πως ό,τι συμβαίνει σε σχέση με ένα τέτοιο γεγονός, δεδομένων των αθώων ζωών που χάθηκαν, υπάρχει μια μεγάλη ανάγκη για τη διενέργεια μιας τέτοιας έρευνας και για ένα ανεξάρτητο αποτέλεσμα», τόνισε.

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...