Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη οι επισκέψεις του ΚΚΕ σε Μονάδες του Έβρου και της Κομοτηνής

Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη οι επισκέψεις που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ σε Μονάδες και Φυλάκια του Έβρου και της Κομοτηνής. Η επίσκεψη έκλεισε συνάντηση με τον Υποστράτηγο, υποδιοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού και ανώτατους επιτελείς του Σώματος.

Στην διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του Κόμματος και αντισυνταγματάρχης ε.α., ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.ά.

Ακόμη συμμετείχαν ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, οι Γιώργος ΠυργελήςΣάκης Βαρδαλής και Σιδέρης Μιχαηλίδης, μέλη του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του Κόμματος, ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ όπως και ο Χρήστος Τρέλλης, περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜΘ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Όπως και χθες, οι Διοικήσεις των Σχηματισμών επιφύλαξαν θερμή υποδοχή με τη συμμετοχή του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτές, ανταλλάσσοντας ευχές εν όψει των εορτών.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε σήμερα, τα στρατόπεδα “Ιωάννου“, “Ζήση” και “Κανδυλάπτη” στην Αλεξανδρούπολη και τα στρατόπεδα “Παράσχου” και “Ηλιοπούλου” στην Κομοτηνή.

Οι βιβλιοθήκες των παραπάνω στρατοπέδων έγιναν πιο πλούσιες έπειτα από την προσφορά αριθμού λογοτεχνικών βιβλίων, από την πλευρά του Κόμματος.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, εκτός των ευχών επισημάνθηκε πως το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των στρατευμένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εντός και εκτός υπηρεσίας.

Σημειώθηκε πως το ΚΚΕ διεκδικεί τη λύση τους μέσα από παρεμβάσεις αλλά και μέσω του κοινοβουλίου με εκατοντάδες ερωτήσεις μόνο τα δύο τελευταία χρόνια, όπως η πρόσφατη για δωρεάν μετακινήσεις και οικονομικό βοήθημα στους στρατευμένους εν όψει εορτών.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ περιόδευσε επί δυο ημέρες σε στρατιωτικές μονάδες στα σύνορα, διευκρινίζοντας ακροθιγώς την κάθετη αντίθεσή του με την γενικότερη πολιτική διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων με την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ιδιαίτερη μνεία, έγινε στους κινδύνους που εγκυμονεί η Αμερικανική παρουσία στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, ενώ επισημάνθηκε ότι το ΚΚΕ καταψήφισε τον άδικο κρατικό προϋπολογισμό που απ’ τη μία κόβει λεφτά απ’ την υγεία, απ’ τη μέριμνα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και απ’ την άλλη ενισχύει τις δαπάνες για την κάλυψη των ΝΑΤΟϊκών αναγκών.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, ευχαρίστησε τον Υποδιοικητή του Δ’ ΣΣ για την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν σε κάθε Μονάδα και Φυλάκιο και ευχήθηκε υγεία και καλές γιορτές σε ΄όλο το μόνιμο προσωπικό και τους στρατευμένους τους Δ’ ΣΣ.

Δείτε ακόμα...