Οριστικό «λουκέτο» σε Ligue 1 και Ligue 2!

Φώτο Αρχείου / Λιλ vs Παρί Σεν Ζερμέν – 26/1/2020 / Πηγή: Eurokinissi

Οριστική θα είναι εν τέλει η διακοπή -εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού- της Ligue 1 και της Ligue 2.

Την Τρίτη (28/4) ο πρωθυπουργός της χώρας, Εντουάρ Φιλίπ, μιλώντας στη γαλλική Βουλή, τόνισε ότι τα αθλητικά γεγονότα -και ειδικότερα το ποδόσφαιρο- που φέρνουν μαζί πάνω από 5.000 ανθρώπους, δεν μπορούν να συνεχιστούν πριν από τον Σεπτέμβριο. «Φωτογραφίζοντας», έτσι,  τις δύο πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση, σε μια προσπάθεια της γαλλικής κυβέρνησης να αποφευχθεί πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Δεδομένου ότι η οριστική διακοπή αποτελεί απόφαση της ίδιας της κυβέρνησης (μία από τις δύο προϋποθέσεις -μαζί με τα ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα- για τις οποίες η UEFA δίνει το… πράσινο φως στις Λίγκες για την εν λόγω κίνηση), το «μπαλάκι» πλέον περνάει στους ιθύνοντες της Ligue 1.

Η διοργανώτρια Αρχή είναι αυτή που θα επιλέξει -με αθλητικά κριτήρια, όπως επισήμανε η προ ημερών ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας- για τον πρωταθλητή (προπορεύεται η Παρί Σεν Ζερμέν), τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, καθώς και για την υπόθεση παραμονής/υποβιβασμού.

Δείτε ακόμα...