Όταν ακούς από την κυβέρνηση «περί θωράκισης της αμυντικής ικανότητας της χώρας» κράτα μικρό καλάθι

Στρατιώτες Στρατευμένοι
Πηγή: Eurokinissi

Υπηρετώ τη θητεία μου όπως και χιλιάδες άλλοι φαντάροι μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Με ενδιαφέρον και ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις όλο του προηγούμενου διαστήματος και ιδιαίτερα την ενίσχυση της τουρκικής προκλητικότητας. Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει πολλές συμφωνίες να κλείνονται με άλλες χώρες στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και όχι μόνο. Όλες αυτές δια στόματος κυβέρνησης εξαγγέλλονται στο όνομα «της θωράκισης της αμυντικής ικανότητας της χώρας». Στο όνομα αυτής της «θωράκισης» υπογράφηκε η συμφωνία με την Ιταλία, με την Αίγυπτο που παραχωρούσε κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, με τις ΗΠΑ που έχει μετατρέψει τα Ελληνικά στρατόπεδα σε αμερικανονατοϊκά ορμητήρια, με την Σαουδική Αραβία κλπ.

Με μια τέτοια επιχειρηματολογία παρουσίασε και η κυβέρνηση την συμφωνία για την προμήθεια 18 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale. Πλέον όμως έχουμε μπόλικη πείρα και γνωρίζουμε ότι η ασφάλεια και η Ειρήνη του λαού μας δεν εξασφαλίζεται εναποθέτοντας την υπεράσπιση της σε αυτούς που την υπονομεύουν με κάθε τρόπο στο Αιγαίο προωθώντας τα σχέδια τους. Αλήθεια πόσα ακόμα δισεκατομμύρια προερχόμενα από ματωμένους προϋπολογισμούς πρέπει να δοθούν στο ΝΑΤΟ για να γίνει κατανοητό ότι αυτοί που μιλάνε για διαφιλονικούμενα νερά στο Αιγαίο , που δίνουν στην Τουρκία την ηγεσία της δύναμης Ταχείας αντίδρασης που δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο , δεν μπορούν να είναι προστάτες των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Πως γίνεται να συνεχίζεις τα περί ισχυρών συμμάχων και συμφωνιών στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας συνόδου κορυφής. Τι σόι σύμμαχοι είναι αυτοί που πουλάνε εξοπλισμούς και στην Ελλάδα και στην Τουρκία; Όταν διαχρονικά τα εξοπλιστικά προγράμματα προσαρμόζονται στις προδιαγραφές, τους σχεδιασμούς και τις ανάγκες μηχανισμών όπως το ΝΑΤΟ που είναι υπεύθυνο για την αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή, πως μπορεί η κυβέρνηση να μιλά περί συμφωνίες θωράκισης της ασφαλείας της χώρας και να ανακηρύσσει σε θεματοφύλακες των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αυτές τις ενώσεις;

Ας μας απαντήσουν επίσης αν τα νέα μαχητικά αεροσκάφη θα θωρακίσουν την αμυντική ικανότητα της χώρας με τον τρόπο που τη θωρακίζουν οι πύραυλοι patriot που στέλνονται στη Σαουδική Αραβία, η με τον τρόπο που τη διασφαλίζουν οι μονάδες του πολεμικού ναυτικού στον περσικό κόλπο και τα μαχητικά αεροσκάφη στη Βόρεια Μακεδονία.

Ας αφήσουν λοιπόν τις κορώνες και τα ψευτοδιλήμματα. Οι εξοπλισμοί είναι πρωτίστως για τις Νατοϊκές ανάγκες και σχέδια στην περιοχή και όχι για τη διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Και μάλιστα είναι ακριβοπληρωμένοι εξοπλισμοί από τις τσέπες του λαού που είναι αντιμέτωπος και με τους εγκληματικούς χειρισμούς και τα μέτρα της κυβέρνησης εν όψει πανδημίας. Δεν μπορούμε να μιλάμε για Ειρήνη, ασφάλεια όσο είμαστε μέλος σε αυτόν τον εγκληματικό μηχανισμό. Οι μόνοι που επωφελούνται από τέτοιες συμφωνίες είναι οι πολυεθνικές.

Έχουμε πείρα, ξέρουμε ότι ο μόνος που μπορεί να διασφαλίσει την Ειρήνη και την ασφάλεια του λαού είναι ο ίδιος ο λαός. Καμία ιμπεριαλιστική συμμαχία, κανένας μηχανισμός. Χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Γρίβας Δημήτρης, Φαντάρος στο στρατόπεδο Δελαπόρτα.

Δείτε ακόμα...