Ουγγαρία: Η Βουλή θα εγκρίνει την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ πιθανότατα στις αρχές Μαρτίου

Ουγγαρία - Βίκτορ Όρμπαν
Φώτο Αρχείου / Ουγγαρία – Βίκτορ Όρμπαν

Η Βουλή της Ουγγαρίας ενδέχεται να επικυρώσει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στις αρχές του επόμενου μήνα, αναφέρουν σήμερα τα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το προκαταρκτικό πρόγραμμα των συνεδριάσεων του σώματος αυτού για την επόμενη εβδομάδα.

Η Ουγγαρία και η Τουρκία δεν έχουν επικυρώσει ακόμη τη διαδικασία ένταξης.

Ο ενημερωτικός ιστότοπος HVG.hu ανέφερε ότι οι Ούγγροι βουλευτές μπορεί να ξεκινήσουν τη συζήτηση την 1η Μαρτίου και η ψηφοφορία για την επικύρωση ίσως να γίνει την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν είχε δηλώσει τον Νοέμβριο ότι η κυβέρνησή του είχε ήδη αποφασίσει ότι θα στηρίξει το αίτημα των δύο χωρών. Η κυβέρνηση υπέβαλε το σχετικό νομοσχέδιο τον Ιούλιο όμως η Βουλή, όπου το κυβερνών κόμμα Fidesz του Όρμπαν διαθέτει ευρεία πλειοψηφία, δεν το έχει φέρει ακόμη προς συζήτηση και έγκριση.

Ο Όρμπαν είπε το Σάββατο ότι είναι «ζωτικής σημασίας» για την Ουγγαρία να παραμείνει μέλος του ΝΑΤΟ, όμως η κυβέρνησή του δεν θα στείλει όπλα στην Ουκρανία, ούτε θα διαρρήξει τους οικονομικούς δεσμούς της με τη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δείτε ακόμα...