ΠΑΜΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας τώρα στο υπ. Οικονομικών – Να μη δεχτούμε την εργασία με τη μαγκούρα στο χέρι

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Οικονομικών για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης
Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Οικονομικών για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται τώρα στο υπουργείο Οικονομικών, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, για «να μη δεχτούμε την εργασία με τη μαγκούρα στο χέρι»

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχει ένα άρθρο με το οποίο η κυβέρνηση φέρνει από την πίσω πόρτα την εργασία ως τα 74 έτη. Με πρόσχημα την συμπλήρωση των ενσήμων σε ανασφάλιστους υπερήλικους, προκειμένου να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, επιχειρούν μέσα από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) να παρατείνουν τον εργάσιμο βίο μέχρι τα 74 χρόνια. 

«Να μη δεχτούμε την εργασία με τη μαγκούρα στο χέρι κυνηγώντας τα ένσημα μέχρι τον τάφο. Να το πάρουν πίσω!», διατρανώνουν οι συγκεντρωμένοι.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης μίλησαν ο Θανάσης Γκώγκος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

«Μετά τα 70 σε θέλουν στην δουλειά να ζεις και να πεθαίνεις για τα αφεντικά» και «Δουλειά ως τα γεράματα για τα αφεντικά, οργάνωση και αντίσταση στη σύγχρονη σκλαβιά», είναι μερικά από τα συνθήματα που κυριαρχούν στην κινητοποίηση. Αντιπροσωπεία έχει μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μεταφέρει σε εκπρόσωπο του υπουργείου το αίτημα για άμεση απόσυρση του επίμαχου άρθρου.

Στην κινητοποίηση παραβρίσκονται ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ και ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Δείτε ακόμα...