Πανδημία: Συνεχίζεται η μετατροπή νοσοκομείων σε μιας νόσου – Πάνω από 100 ασθενείς εκτός ΜΕΘ

EUROKINISSI

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας συνεχίζουν την εγκληματική πολιτική μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε μιας νόσου. Την ίδια ώρα οι ιδιωτικές κλινικές θησαυρίζουν και δεν επιτάσσονται. Η έλλειψη κλινών ΜΕΘ έχει οδηγήσει στην αναμονή 100 ασθενείς με Covid-19.

Το υπουργείο Υγείας, με «εξαιρετικά επείγον» έγγραφο προς τους διευθυντές των κλινικών και των τμημάτων, καλεί να εξασφαλίσουν έναν δίκλινο θάλαμο από κάθε νοσηλευτικό τμήμα «για τη νοσηλεία ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19 που θα εισάγονται στο τμήμα και μέχρι (…) τη μεταφορά αυτού σε κατάλληλη μονάδα». Με άλλα λόγια, να συρρικνωθούν θεραπείες και διαγνώσεις.

Τις τελευταίες μέρες έλαβε επείγον «ραβασάκι» το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς (ΓΟΝΚ) «Οι Αγιοι Ανάργυροι», ενώ, ήδη, ο παραπάνω «σχεδιασμός» έχει προχωρήσει και στο Νοσοκομείο «Μεταξά», έχοντας το ίδιο αποτέλεσμα μαζί με τον επικίνδυνο συγχρωτισμό ογκολογικών και Covid ασθενών, με μόνο διαχωριστικό μια πόρτα ή μια σκάλα, και προσωπικό να πηγαινοέρχεται από τη μία νόσο στην άλλη.

Πρόκειται για ακόμα μία πτυχή του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος που θα εκτυλιχθεί και σ’ αυτό το νοσοκομείο, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ανεμβολίαστες ευπαθείς ομάδες (όπως είναι οι καρκινοπαθείς) να νοσήσουν και με Covid, αποκλείοντας ασθενείς από την επικοινωνία με τον γιατρό τους μέχρι και τη διακοπή της θεραπείας. Και παράλληλα θέτει σε κίνδυνο και τους ασθενείς Covid, καθώς το μόνο που εξασφαλίζει είναι έναν χώρο «πάρκινγκ» μέχρι να αδειάσει κάποιο κρεβάτι, σε κάποιο φρακαρισμένο δημόσιο νοσοκομείο.

Περισσότεροι από 100 ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 100 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Πιο συγκεκριμένα, χτες το μεσημέρι, 112 διασωληνωμένοι ήταν στον αναπνευστήρα αλλά όχι σε ΜΕΘ. Οι 97 απ’ αυτούς στο Λεκανοπέδιο Αττικής, οι 15 σε νοσοκομεία στην περιφέρεια, εκ των οποίων ένας στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, που είναι στην αναμονή από 1 Απρίλη. Σημειώνεται ότι 50 διασωληνωμένοι μετρούν πλέον πάνω από τρία 24ωρα εκτός ΜΕΘ ενώ η μεγαλύτερη αναμονή είναι στην Αθήνα, από τις 23 Μάρτη! Μόνο στο «Γεννηματάς» της Αθήνας οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ χτες ήταν 15, και άλλοι 2 στο «Θριάσιο».

Την ίδια ώρα, οι διασωληνώσεις μόνο για Covid χτες άγγιξαν τις 800, ενώ οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας αυξήθηκαν σε μια μέρα κατά 13,55% (φτάνοντας τις 595), προμηνύοντας ακόμα περισσότερες διασωληνώσεις στο άμεσο μέλλον.

Τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την πανδημία

Στα 3.228 ανήλθαν τα νέα κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοινώθηκε χθες από τον ΕΟΔΥ. Από αυτά, τα 11 είναι «εισαγόμενα». Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τις 288.230.

Στις ΜΕΘ διαφόρων νοσοκομείων της χώρας νοσηλεύονται 776 διασωληνωμένοι ασθενείς (έναντι 749 χθες), ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 73 νέοι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών, από την αρχή της πανδημίας, ανέρχεται στους 8.680.

Σημειώνεται πως μετά από περαιτέρω έλεγχο σε 897 επιλεγμένα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 4 Γενάρη με 25 Μάρτη από τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Αττικής, Κρήτης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Νότιου Αιγαίου, Βόρειου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας, εντοπίστηκαν θετικά σε μεταλλάξεις 788 δείγματα.

Συνολικά, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 4.365 δείγματα με μεταλλάξεις του κορονοϊού εκ των οποίων τα 4.084 με τη βρετανική και 59 με τη νοτιοαφρικανική. 

Δείτε ακόμα...