Πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων εστίασης σήμερα

Αφίσα / Σε κλείσιμο των καταστημάτων τους προχωρούν σήμερα οι καταστηματάρχες της εστίασης σε όλη τη χώρα
Αφίσα / Σε κλείσιμο των καταστημάτων τους προχωρούν σήμερα οι καταστηματάρχες της εστίασης σε όλη τη χώρα

Σε πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων τους προχωρούν σήμερα οι καταστηματάρχες της εστίασης σε όλη τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα απαράδεκτα κυβερνητικά μέτρα διαχείρισης της πανδημίας, που για μια ακόμη φορά μεταφέρουν το βάρος της ευθύνης για την αποτροπή της διάδοσης στους επαγγελματίες του χώρου.

Οι καταστηματάρχες με κεντρικό σύνθημα «Αρνούμαστε να γίνουμε χωροφύλακες» πραγματοποιούν κατά τόπους συλλαλητήρια και άλλες αγωνιστικές δράσεις, ενώ στάσεις εργασίας πραγματοποιούν και φορείς του εμπορίου, οργανώνοντας από κοινού κινητοποιήσεις.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώνονται σε μια σειρά από πόλεις. (Διαβάστε παρακάτω)

Οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης μεταξύ άλλων διεκδικούν:

Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη. Να σταματήσουν τα εξοντωτικά πρόστιμα. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, επίδομα ειδικού σκοπού για όσους νοσούν ή μπαίνουν σε καραντίνα, διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή δημοτικών τελών για τους μήνες των περιοριστικών μέτρων, κρατική επιδότηση για την πλήρη κάλυψη των αυξήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, καμία διακοπή, διαγραφή χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας κ.ά.

Επίσης, θωράκιση τώρα του δημόσιου συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στάση εργασίας από την ΟΒΣΑ

Την κινητοποίηση στηρίζουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής και ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αθήνας, που σήμερα καλούν σε στάση εργασίας όλων των υπόλοιπων επαγγελματικών κλάδων από το πρωί μέχρι τις 12 μ., και συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Αποφάσεις συμμετοχής έχουν επίσης πάρει οι Ενώσεις ΕΒΕ: Καισαριανής, Καλλιθέας, Αχαρνών, Περιστερίου, Αγ. Δημητρίου, Μεταμόρφωσης, Ν. Ιωνίας, Χαϊδαρίου, Α. Λιοσίων – Ζεφυρίου, Ηρακλείου.

Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

Η «Αγωνιστική Ενότητα» στην Ενωση Εστιατόρων – Ψητοπωλών – Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης καλεί σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση στις 12 μ., στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Στην Πάτρα, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), δηλώνοντας τη συμμετοχή του, θα προχωρήσει σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου. Στο πλευρό του θα βρεθούν η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου – Νοτιοδυτικής Ελλάδας – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς – Ιθάκης, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνικών Σωματείων Αχαΐας (ΟΕΒΕΣΝΑ) και ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας, που συμμετέχει στην απεργία και έχει εξαγγείλει προσυγκέντρωση για τα μέλη του (11 π.μ.) στη διασταύρωση των οδών Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου.

Κινητοποιήσεις επίσης πραγματοποιούνται:

  • Καρδίτσα, στη 1 μ.μ., κεντρική πλατεία.
  • Λάρισα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία.
  • Τρίκαλα, 11 π.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου.
  • Κιλκίς, 12 μ., πλατεία Ειρήνης.
  • Καβάλα, 11 π.μ., πλατεία Καπνεργάτη.
  • Ξάνθη, 12 μ., κεντρική πλατεία.
  • Δράμα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία.
  • Χανιά, 11 π.μ., Αντιπεριφέρεια.

Δείτε ακόμα...