Πανηγυρίζει η Κεραμέως μία ακόμη παράνομη ( απ’ τα δικαστήρια) απεργία των εκπαιδευτικών

Ν. Κεραμέος, Υπουργός Παιδείας της ΝΔ - Γενάρης 2021 - Ανακοινώνει το άνοιγμα ξανά των σχολείων
Φώτο Αρχείου / Ν. Κεραμέος, Υπουργός Παιδείας της ΝΔ – Γενάρης 2021 – Ανακοινώνει το άνοιγμα ξανά των σχολείων / Πηγή: Eurokinissi

Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία-αποχή που κήρυξαν η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ η ΠΟΣΕΕΠΕΑ και η ΟΙΕΛΕ, μετά την απαράδεκτη αγωγή της υπουργού “Παιδείας”, κ. Κεραμέως, ενάντια στις Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών που, μέσα από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, θέτουν εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης για σχολεία πολλών ταχυτήτων, όπου οι γονείς θα βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες αποφάσισαν για σήμερα Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στα Προπύλαια στην Αθήνα και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Το δικαστήριο στην απόφασή του αναφέρει ότι «οι εναγόμενες Ομοσπονδίες όφειλαν να διαθέτουν το αναγκαίο προσωπικό εγγυημένης ελάχιστης υπηρεσίας, ώστε να μη ματαιωθεί, αλλά και να ικανοποιηθεί, έστω και ένα ουσιαστικό ποσοστό, η ανάγκη της εκπαίδευσης, δηλαδή η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων».

Δείτε ακόμα...