Παραμένει επικίνδυνη η κατάσταση στις στρατιωτικές μονάδες λόγω Covid-19

EUROKINISSI

Μετά τις ορκωμοσίες της Παρασκευής οι νεοσύλλεκτοι τοποθετήθηκαν στις μονάδες τους. Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε η μετακίνηση προς τις μονάδες έγινε με ευθύνη των φαντάρων αυξάνοντας τον κίνδυνο να κολλήσουν και να διασπείρουν τον ιό. Οι φαντάροι αναγκάστηκαν να αλλάξουν αρκετά μέσα μεταφοράς, τα οποία απ’ την αρχή της πανδημίας έχουν μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του ΓΕΕΘΑ, οι άδειες ορκωμοσίας θα δοθούν στο τέλος της θητείας των στρατευμένων.

Οι νεοσύλλεκτοι του Νοέμβρη πέρασαν τις πύλες των στρατοπέδων σε συνθήκες γενικευμένου lockdown. Η εικόνα που αντίκρισαν αποκαρδιωτική. Η κυβέρνηση αφού άφησε ανοχύρωτο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και φόρτωσε την ευθύνη στο λαό, συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά τις ανάγκες του και τις διεκδικήσεις των νοσοκομειακών γιατρών και υγειονομικών.

Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται δραματικά μέσα στα στρατόπεδα, με την ακριβή εικόνα να είναι ασαφής. Ο αναγκαστικός συγχρωτισμός των φαντάρων σε θαλάμους, γραφεία, εστιατόρια, οχήματα, πλοία, αεροσκάφη, κοινόχρηστους χώρους υγιεινής, με καθημερινή και πολυπληθή συμμετοχή σε ασκήσεις και άλλες δράσεις, με τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού να είναι ανύπαρκτα ή στην πράξη να είναι αδύνατο να εφαρμοστούν, είναι η καθημερινότητα για χιλιάδες νέους που υπηρετούν.

Του Υπουργείο έχει τεράστιες ευθύνες για τη μη τήρηση των μέτρων. Επιπλέον, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις τα μέτρα που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο είναι αδύνατο να υλοποιηθούν εκ των πραγμάτων. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα συγχρωτισμού των φαντάρων σε θαλάμους, εστιατόρια, μέσα μεταφοράς του στρατού κτλ.

Η κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και τη ζωή των φαντάρων. Ειδικά για τους νεοσύλλεκτους που ορκίστηκαν σήμερα έχει τεράστιες ευθύνες που αφήνει τους φαντάρους να μετακινηθούν μόνοι τους χρησιμοποιώντας αρκετά μέσα μεταφοράς για να φτάσουν στην μονάδα τοποθέτησής τους.

Δείτε ακόμα...