Παρέμβαση του Γιώργου Παλιούρα, υποστράτηγου ε.α. στο Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). Αύριο, Κυριακή 31 Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές, για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Στο Συνέδριο τοποθετήθηκε εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γιώργος Πάλιουρας, υποστράτηγος ε.α. και μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:

«Εκ μέρους του ΚΚΕ ευχαριστούμε για την πρόσκληση να παραβρεθούμε στο συνέδριό σας που πραγματοποιείται με καθυστέρηση λόγω της πανδημίας. Στο διάστημα αυτό υπήρξαν σοβαρές εξελίξεις που οι συνέπειές τους δεν αφήνουν απέξω το προσωπικό της αστυνομίας.

Μαζί με όλο το λαό βιώνετε κι εσείς τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, την ακρίβεια, τα αποσπασματικά κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά και τα ακανόνιστα ωράρια, τον ανύπαρκτο προγραμματισμό, την υπερεργασία, χωρίς κανόνες ασφάλειας και υγιεινής και πόσα ακόμη…

Θέση μας είναι ότι για όλα αυτά οι Ενώσεις και η Ομοσπονδία σας πρέπει να έχουν γνώμη, να οργανώνουν τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των αστυνομικών.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση διευρύνει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, κλείνει τη συμφωνία με το Γαλλικό ιμπεριαλισμό. Είναι συμφωνίες επιθετικές που βαθαίνουν τους κινδύνους για το λαό μας, εμπλέκοντάς τον στη δίνη των ανταγωνισμών.

Επειδή η συνολική κατάσταση θα χειροτερέψει, η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα της.

Εντείνει την κρατική βία και καταστολή, ως συστατικό στοιχείo της επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Είναι η επίσημη πολιτική της Ε.Ε, που με συνέπεια εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και με ιδιαίτερο ζήλο εξακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση.

Αυτές οι πολιτικές, που επιβάλλονται με το αυταρχικό υπηρεσιακό πλαίσιο που ισχύει στους απλούς αστυνομικούς, φέρνουν και τα τραγικά αποτελέσματα, όπως στο Πέραμα.

Όταν απαίτηση της κυβέρνησης είναι η επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη» με κάθε κόστος, όταν καλλιεργεί τη νοοτροπία αυθαιρεσίας στην αστυνομία, όταν δημιουργούν ειδικές κατασταλτικές μονάδες και ζητούν από νέους αστυνομικούς, ειδικούς φρουρούς με ελάχιστη εκπαίδευση, να λειτουργούν ως τυφλά όργανα, είναι επακόλουθο να καταλήγουμε σε τραγωδίες.

Γι’ αυτό το κόμμα μας ζητά την πλήρη και αντικειμενική έρευνα για το Πέραμα, για να αποδοθούν και οι πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν.

Πρέπει να τονίσουμε πως τέτοιες τακτικές, ούτε την εγκληματικότητα περιορίζουν, ούτε είναι ανεκτές από το λαό, ούτε τιμούν τους αστυνομικούς.

Όπως βέβαια, υπονομεύει τα δικαιώματα των αστυνομικών, η απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει την τροπολογία, για να ποδηγετήσει τον αστυνομικό συνδικαλισμό.

Η καθιέρωση του ενιαίου ψηφοδελτίου για τις αρχαιρεσίες στις αστυνομικές ενώσεις και τις ομοσπονδίες, στοχεύει στον αποκλεισμό κάθε φωνής και πρότασης στο χώρο σας, που δεν υπηρετεί τυφλά τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα η έκφραση και εκπροσώπηση με απλή αναλογική στα συνδικαλιστικά όργανα.

Εξασφαλίζει τη δημοκρατική λειτουργία τους, την έκφραση των απόψεων όλων των μελών.

Κατάπτυστος είναι και ο νόμος για την ηλεκτρονική ψηφοφορία που δίνει τη δυνατότητα στο ηλεκτρονικό φακέλωμα.

Υπερασπίζουμε την ελευθερία επιλογής και τη μυστικότητα της ψήφου για την εκλογή διοίκησης και αντιπροσώπων, το δικαίωμα ενεργής συμμετοχής στις μαζικές διαδικασίες, τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν πρέπει να περάσει, όπως και η τροπολογία για το ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Η κυβέρνηση να την αποσύρει.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως υπάρχουν συνδικαλιστικές ηγεσίες, που θα επωμιστούν την ευθύνη να ευτελιστεί περισσότερο ένα δικαίωμα, που κατακτήθηκε με τους συλλογικούς αγώνες των αστυνομικών και την υποστήριξη και του ΚΚΕ.

Καλούμε το συνέδριο να καταδικάσει την ενέργεια της κυβέρνησης που επιδιώκει τη χειραγώγηση και το φίμωτρο.

Το κόμμα μας, είναι συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματά σας και στους αγώνες για δυνάμωμα της συνδικαλιστικής σας έκφρασης.»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...