«Παρενόχληση» χαρακτηρίζει το Λιμενικό το χτεσινό επεισόδιο στα ΄Ιμια

«Παρενόχληση» χαρακτηρίζει το επεισόδιο που σημειώθηκε χτες στα Ίμια το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει συγκεκριμένα:

«Πρωινές ώρες 06-01-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ΛΣ – ΕΛΑΚΤ.
Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος ΛΣ – ΕΛΑΚΤ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος».

Διώξαμε Έλληνες ψαράδες από τα χωρικά μας ύδατα, λένε οι Τούρκοι

Δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων αναφέρουν ότι η τουρκική ακτοφυλακή, εμπόδισε Έλληνες ψαράδες να προσεγγίσουν την θαλάσσια περιοχή των «Καρντάκ» (σ.σ. όπως ονομάζει τα Ίμια η Άγκυρα), καθώς η Άγκυρα συνεχίζει την προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων, βάζοντας παράλληλα, όλες τις αιτιάσεις της στο τραπέζι, ενόψει του «διαλόγου» που ετοιμάζουν ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Η Τουρκική ακτοφυλακή φέρεται να εμπόδιζε ελληνικά αλιευτικά σκάφη, που εργάζονταν ανοιχτά των Ιμίων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το επεισόδιο σημειώθηκε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε πλωτό τύπου «Rafnar» του Λιμενικού. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις 29 Δεκέμβρη, σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής βρίσκεται στα Ίμια και εντός χωρικών υδάτων.

Δείτε ακόμα...