Παρουσιάζεται την ερχόμενη εβδομάδα η ΣΤ’ ΕΣΣΟ: Ένα ακόμη κόστος στο…”καλάθι” του νοικοκυριού

Κατάταξη φαντάρων 2020 Α' ΕΣΣΟ
(Φώτο Αρχείου) / Πηγή: Eurokinissi

Ξεκινάει την Δευτέρα η κατάταξη των νεοσύλλεκτων που έχουν επιλεγεί με την ΣΤ’ ΕΣΣΟ/ 2022 του Νοέμβρη, ομολογουμένως την μεγαλύτερη εκπαιδευτική σειρά. Η κατάταξη θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7-11 Νοέμβρη και στις 14 του μήνα. Αυτή τη βδομάδα ολοκληρώνουν την κατάταξή τους όσοι έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.

Η θητεία αποτελεί, πραγματικά, ένα ακόμη κόστος στο…”καλάθι” του νοικοκυριού.

Το alt.gr έχει γίνει δέκτης δεκάδων διαμαρτυριών στρατευμένων σχετικά με το κόστος της θητείας. Από τον απαραίτητο ρουχισμό και τα αντίστοιχα “ψιλά” παρελκόμενα μέχρι τις μετακινήσεις στις άδειες, απ’ τον καθημερινό καφέ μέχρι το πλύσιμο των ρούχων, τα έξοδα έχουν γονατίσει τα νοικοκυριά.

Το πενιχρό μηνιαίο εισόδημα των “8 καφέδων ΚΨΜ” είναι ότι περισσεύει απ’ την κυβερνητική υποκρισία που δεν έχει πάρει μισό μέτρο τα τελευταία χρόνια να μειώσει το κόστος θητείας.

Μάλιστα για το θέμα επανήλθε με ερώτηση της προς τον υπουργό Άμυνας η Κοινουβουλευτική Ομάδα του το ΚΚΕ τον περασμένο Σεπτέμβρη. Και λέμε επανήλθε, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ έχει ζητήσει τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του κόστους θητείας. Φυσικά, τα μέτρα ( που δεν έχουμε δει και κανένα) σμιλεύονται ανάλογα με τις…δημοσιονομικές συνθήκες.

Η παρούσες οικονομικές συνθήκες με την ακρίβεια να χτυπάει κόκκινο σε βασικά ήδη κατανάλωσης, τις ακτοπλοϊκές εταιρίες να έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τις τιμές θα εκτοξεύει το κόστος θητείας.

Είμαστε, βέβαιοι ότι οι φαντάροι δεν θα “κάτσουν στα αβγά” τους και θα συνεχίσουν να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες θητείας, θα διεκδικούν τα δικαιώματά τους και μέσα από τις Πύλες των στρατοπέδων, εξάλλου τα πολιτικά δικαιώματα δεν σταματούν με την κατάταξη στο στρατό.

Το alt.gr σε κάθε περίπτωση θα βρίσκεται στο πλευρό των νέων στρατευμένων, θα είναι η φωνή των διεκδικήσεων τους.

Καλή θητεία, λοιπόν, σε όλους!

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...