Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή θα τιμήσει τους αγωνιστές που πολέμησαν τη δικτατορία και γι’ αυτό φυλακίστηκαν

Η Δημοτική Αρχή Πάτρας τιμά τους αγωνιστές που πολέμησαν τη δικτατορία και γι' αυτό φυλακίστηκαν - 2020
Φώτο Αρχείου / Η Δημοτική Αρχή Πάτρας τιμά τους αγωνιστές που πολέμησαν τη δικτατορία και γι’ αυτό φυλακίστηκαν – 2020 / Πηγή: Δήμος Πατρέων

Η Δημοτική Αρχή θα τιμήσει θα τιμήσει με την κατάθεση στεφανιών τους αγωνιστές από την Πάτρα που πολέμησαν τη δικτατορία και γι’ αυτό φυλακίστηκαν. Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του Δήμου Πατρέων:

Συμπληρώνονται αύριο Τετάρτη 21 Απρίλη, 54 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απρίλη 1967.

Στην Πάτρα, δύο Δημοτικά Σχολεία, το 26ο Δημοτικό στην περιοχή της Αγίας Σοφίας και το 17ο Δημοτικό στην περιοχή της Δροσιάς, μετατράπηκαν από τους πραξικοπηματίες, σε χώρους φυλάκισης των αγωνιστών που όρθωσαν το ανάστημά τους και δεν έσκυψαν το κεφάλι στη φασιστική, αμερικανοκίνητη δικτατορία.

Δυστυχώς, εξαιτίας της κατάστασης που βιώνουμε με τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, είναι απαγορευτικό να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης, με την συμμετοχή πολιτών και να τιμηθούν όπως πρέπει στους αγωνιστές που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά την διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας.

Η Δημοτική Αρχή ωστόσο, όπως κάθε χρόνο, έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, θα τιμήσει με την κατάθεση στεφανιών τους αγωνιστές.

Έτσι, στις 10 το πρωί, θα κατατεθεί στεφάνι στο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Σοφίας και στις 10.30 στο Σχολείο της Δροσιάς.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...