Πάτρα: Συνάντηση του ΚΚΕ με την ΕΠΛΣ Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδας

Συνάντηση του ΚΚΕ με την ΕΠΛΣ Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδας στην Πάτρα στις 9/4/2021
Συνάντηση του ΚΚΕ με την ΕΠΛΣ Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδας στην Πάτρα στις 9/4/2021 / Πηγή: ALT.GR

Χθες έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδας (Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών).

Από πλευράς ΚΚΕ στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Κώστας Πελετίδης, Δήμαρχος Πατρέων και ο Γρηγόρης Συμεωνίδης, Αντισμήναρχος (Ι) εα. Ενώ από την Ένωση Λιμενοφυλάκων συμμετείχαν οι Χαράλαμπος Πλαστουργός, Πρόεδρος του ΔΣ (και Ά Αντιπρόεδρος της ΠΟΛ), Θωμάς Τσιονάκας (Γενικός Γραμματέας), Χρύσανθος Ζαχαρόπουλος (Αναπληρωτής Γ.Γ. – Μέλος της ΕΕ της ΠΟΛ) και Γεώργιος Ρόζος (Γραμματέας Οργανωτικού – Ταμίας της ΠΟΛ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε Παρασκευή 9/4/2021, στις 10πμ, στα γραφεία της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ στην Πάτρα.

Έντονα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί

Συνάντηση του ΚΚΕ με την ΕΠΛΣ Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδας στην Πάτρα στις 9/4/2021

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΕΠΛΣ Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδας ανέδειξαν μια σειρά απο προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην περιοχή τους (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα) και ζητούν επείγουσα λύση. Τέτοια ζητήματα ήταν η υποστελέχωση υπηρεσιών, παραβίαση του ωραρίου, ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, εξειδίκευση κι εκπαίδευση προσωπικού, κτιριακά προβλήματα. Όλοι οι συνομιλητές στάθηκαν ιδιαίτερα στα προβλήματα που προκύπτουν από το προσφυγικό για τους λιμενικούς και στο απαράδεκτο νέο Προεδρικό Διάταγμα για τις Μεταθέσεις των λιμενικών.

ΚΚΕ: Η αντιλαϊκή πολιτική πλήττει και τους λιμενικούς

Συνάντηση του ΚΚΕ με την ΕΠΛΣ Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδας στην Πάτρα στις 9/4/2021

Από την πλευρά της η αντιπροσωπία του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες υπηρετούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι οποίες βέβαια καθορίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Αυτές είτε πετσόκοψαν το εισόδημα των λιμενικών, είτε το διατήρησαν στα ίδια χαμηλά επίπεδα. Αύξησαν ταυτόχρονα τη φορολογία, τις δαπάνες για Υγεία, Παιδεία, την πρόσβαση σε πολιτιστικές – αθλητικές δραστηριότητες για τους λιμενικούς και τις οικογένειές τους.

ΚΚΕ: ΝΑΤΟ – ΕΕ και κυβερνήσεις έχουν ευθύνη για το προσφυγικό

Συνάντηση του ΚΚΕ με την ΕΠΛΣ Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδας στην Πάτρα στις 9/4/2021

Τόνισαν ιδιαίτερα τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη γιγάντωση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, και των συμμάχων τους, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Προβλήματα που δεν απέτρεψε η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Χώρια που στη δημιουργία του προβλήματος έχει συμβάλει το ίδιο το ΝΑΤΟ με τους πολέμους του και με τη συμμετοχή της Ελλάδας. Ούτε βέβαια η παρουσία του ΝΑΤΟ αποθάρρυνε την Τουρκία. Το αντίθετο μάλιστα. Η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται. Ταυτόχρονα θύμισαν την πρόκληση να δέσει στο λιμάνι της Πάτρας η Νατοϊκή αρμάδα, την προηγούμενη εβδομάδα, και μάλιστα με διοικητή Τούρκο.

ΚΚΕ: Οι λιμενικοί δεν πρέπει να βρεθούν απέναντι στο λαό

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ένταση της κρατικής καταστολής που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική όλων των Κυβερνήσεων και της σημερινής της ΝΔ. Οι λιμενικοί δεν πρέπει να βρεθούν απέναντι στο λαό και τις διεκδικήσεις του. Οι ίδιοι αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από λαϊκές οικογένειες.

Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος

Συνάντηση του ΚΚΕ με την ΕΠΛΣ Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδας στην Πάτρα στις 9/4/2021

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης ευχαρίστησε για τη στήριξη και βοήθεια που παρέχει το ΚΚΕ, με την ανάδειξη των αιτημάτων τους τα οποία προωθεί με ερωτήσεις στη Βουλή. Αναφορά έγινε από τα μέλη του ΔΣ και στο γεγονός ότι το ΚΚΕ στηρίζει το συνδικαλισμό στο Λιμενικό Σώμα.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ δεσμεύτηκαν να αξιοποιούσουν ότι μέσα διαθέτουν για να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης. Θα διεκδικήσουν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και οι οικογένειές τους.

Δηλώσεις μετά τη συνάντηση

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστα Πελετίδης, εκ μέρους της αντιπροσωπίας του ΚΚΕ έκανε την παρακάτω δήλωση:

Δείτε ακόμα...