ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ: Να σταματήσει η καπηλεία με τις γερμανικές επανορθώσεις – πολεμικές αποζημιώσεις

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στο μνημείο στα Καλάβρυτα
Πηγή: Eurokinissi

Τον εμπαιγμό που συνεχίζεται για τις γερμανικές αποζημιώσεις σχολιάζει η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα Καλάβρυτα. Το σχόλιο έχει ως εξής:

«Να ‘τος πάλι ο πολύφερνος νεοφερμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ! Που θυμήθηκε πως υπάρχουν και γερμανικές οφειλές – πολεμικές αποζημιώσεις. Οπως τις θυμούνται απλώς και κατά καιρούς και εθιμοτυπικά …όλοι οι επίδοξοι του αστικού πολιτικού συστήματος στυλοβάτες των επιχειρηματιών και των Ευρωατλαντικών συμμάχων τους, όταν επισκέπτονται μαρτυρικές πόλεις και χωριά για να χαϊδέψουν αυτιά στους πολύπαθους λαϊκούς ανθρώπους για τα ναζιστικά ολοκαυτώματα…

Τι είπε ο κ. Κασσελάκης μιλώντας στα μαρτυρικά Καλάβρυτα; Οτι είναι διαθέσιμος να… βοηθήσει την κυβέρνηση στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων – “αν το επιθυμήσει και το επιδιώξει, για διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη γερμανική κυβέρνηση“. Θαυμάστε την ανιστόρητη θέση που εξέφρασε. Δεν είπε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις, το αφήνει στην καλή της θέληση! Μη δυσαρεστήσει κιόλας ο κ. Κασσελάκης τους συμμάχους του Γερμανούς επιχειρηματίες, το κράτος τους, την κυβέρνησή τους απαιτώντας να πληρώσει το γερμανικό κράτος…

Ολα μαζί τα κόμματα του συστήματος αρνούνται να διεκδικήσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις στην πράξη και κάνουν δηλώσεις αβροφροσύνης στην κυβέρνηση που αρνείται να διεκδικήσει και στο γερμανικό κράτος που αρνείται να συζητήσει καν και, βέβαια, να εξοφλήσει! Και δεν φτάνουν αυτά τα ανεκδιήγητα αλλά δήλωσε κιόλας ότι θα είναι “συνοδοιπόροι στην πορεία για δικαιοσύνη σε αυτόν εδώ τον τόπο”! Μάλιστα! Στη δικαιοσύνη που ενισχύει τις ελληνικές κυβερνήσεις που δεν διεκδικούν και το γερμανικό κράτος που δεν πληρώνει. Ολα αυτά τα οποία είναι σε βάρος του λαού των μαρτυρικών πόλεων και χωριών όπως τα Καλάβρυτα, σε βάρος όλου του ελληνικού λαού.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν πρόεδρο κόμματος που αυτοπαρουσιάζεται ως προοδευτικός, όπως ο κ. Κασσελάκης, που δεν δαιμονοποιεί το κεφάλαιο και ζητά αντί για αυξήσεις στους μισθούς πληρωμή με μετοχές των επιχειρήσεων; Αλλά έχει παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ όταν ήταν στην κυβέρνηση, που αρνήθηκε μαζί με την τότε πρόεδρο της Βουλής και τώρα πρόεδρο της “Πλεύσης” να παρέμβουν έστω στο Ευρωκοινοβούλιο όταν συζητούνταν η Αναφορά της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ που είχε καταθέσει το ΚΚΕ προκειμένου να μπει το θέμα στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Θυμίζουμε πως …για τα μάτια απλώς, έστειλαν την παραμονή της συζήτησης, αμετάφραστη μάλιστα, δηλαδή στην ελληνική γλώσσα, για να μην την διαβάσουν καν οι Ευρωενωσιακοί, την Απόφαση της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και να τους διευκολύνει να αρνηθούν να συζητήσουν.

“Αιδώς Αργείοι”! Σταματήστε να προκαλείτε τον ελληνικό λαό – γιατί μόνον πρόκληση και καπηλεία των αισθημάτων του ελληνικού λαού μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η άθλια πολιτική τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη. Ο λαός μας απαιτεί, επιτέλους, να διεκδικηθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις από την κυβέρνηση με συγκριμένες ενέργειες και πράξεις, κάτι που μόνον η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και το τιμημένο ΚΚΕ παλεύουν και, φυσικά, θα συνεχίσουν μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του ελληνικού λαού. Γιατί το ζήτημα δεν είναι απλώς θέμα ηθικής, όπως έλεγε και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ζήτημα χρέους και δικαιοσύνης που μόνον με την πληρωμή – εξόφληση των πολεμικών αποζημιώσεων που διεθνείς οργανισμοί έχουν αναγνωρίσει στη χώρα μας, μπορεί να ικανοποιηθεί».

Δείτε ακόμα...