ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ: Ούτε ο Νιαγάρας δεν ξεπλένει κυβέρνηση και ευρωατλαντικά κόμματα που χειροκροτούν τους ναζί Αζόφ

Ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής κατά την οποία θα απευθύνθηκε στο Σώμα μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy, Πέμπτη 7 Απριλίου 2022. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Δεν ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας την κυβέρνηση και τα ευρωατλαντικά κόμματα που χειροκροτούν τους ναζί του τάγματος Αζόφ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Υπογραμμίζει ότι «η λέξη ντροπή ωχριά μπροστά στα χειροκροτήματα των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου στους ναζί του τάγματος ΑΖΟΦ, οι οποίοι μίλησαν μαζί με τον Ζελένσκι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αφού αποτελούν ένα από τα καλύτερα στηρίγματα της κυβέρνησής του και της πλουτοκρατίας της Ουκρανίας, αποκαλύπτοντας αφ’ ενός ότι οι ναζί είναι σύμφυτοι με το σάπιο ιμπεριαλιστικό σύστημα, αφ’ ετέρου για να ξεπλύνουν την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας. Και το έκαναν γιατί αυτό επιβάλλουν οι ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις και η ιμπεριαλιστική τους προπαγάνδα».

«Ως ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ με την πείρα της απελευθερωτικής λαϊκής πάλης στη δεκαετία 1940-1949, την οποία προσπαθούσαν να τσακίσουν μαζί με τους ναζιστές κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους δοσίλογοι και Έλληνες πλουτοκράτες με τα φασιστικά τάγματα ασφαλείας, καταδικάζουμε τα κόμματα του ΝΑΤΟικού τόξου, χειροκροτητές των ναζί Αζόφ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης καλεί τον λαό να βγάλει και απ’ αυτή «την άθλια παράσταση στη Βουλή τα συμπεράσματά του, να τους γυρίσει την πλάτη, να εκφράσει αγωνιστικά την αλληλεγγύη του στους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας που ματώνουν στο πεδίο του ιμπεριαλιστικού πολέμου, να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη σε αυτά τα κόμματα και την αστική τάξη που εκπροσωπούν», ενώ ξεκαθαρίζει ότι «δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστή, παλεύουμε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό -και από τις δύο πλευρές- πόλεμο, απαιτώντας να απεμπλακεί η Ελλάδα απ’ αυτόν, να σταματήσει να γίνεται πέρασμα ΝΑΤΟικών όπλων και στρατού, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να γυρίσουν πίσω όλα τα στρατεύματα εκτός συνόρων, να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από ΝΑΤΟ – ΕΕ».

«Γι’ αυτό και πρέπει ο αγώνας μας να στρέφεται ενάντια στην πλουτοκρατία της Ελλάδας και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους της», καταλήγει.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...