Πειραιάς: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε όλες τις λιμενικές υποδομές

Δεμένα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά
Φώτο Αρχείου / Δεμένα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά / Πηγή: Eurokinissi

Απεργούν από τα χαράματα σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλες τις λιμενικές υποδομές του Πειραιά.

Στις 10 π.μ. στον ΗΣΑΠ, θα συγκεντρωθούν οι λιμενεργάτες από τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων της COSCO, οι ναυτεργάτες  από τα καράβια του Πειραιά και στα ρυμουλκά και οι μεταλλεργάτες από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη σε Πέραμα και Σαλαμίνα.

«Δεν θα προσαρμοστούμε» με την άγρια εκμετάλλευση και τα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς, με «το λιγοστό ψωμί στα σπίτια μας», «δεν θα παγώσουμε» για να συνεχίσουν οι εφοπλιστές, οι μεταφορικοί κολοσσοί, οι μεγαλοεργολάβοι κατασκευαστές, να πανηγυρίζουν για τα κέρδη που βγάζουν «από τον δικό μας μόχθο και τη ζωή», από τις «πράσινες» μπίζνες τους και τη μετατροπή του Πειραιά σε έναν από τους μεγαλύτερους κόμβους συνδυασμένων μεταφορών της Ευρώπης. «Μπορούμε να τους κάνουμε να περάσουν αυτοί βαρύ χειμώνα».

Τα παραπάνω κυριάρχησαν και στη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου του σωματείου λιμενεργατών ΕΝΕΔΕΠ, του παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΠΡΝ και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών της Ζώνης, στο προαύλιο του χώρου όπου στεγάζονται τα σωματεία μπροστά στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης η ΕΝΕΔΕΠ σήμερα Τρίτη στις 12 μ. οργανώνει στο ΣΕΜΠΟ εκδήλωση για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του Δημήτρη Δαγκλή, που ξεχείλισε την οργή των εργατών για τα εργοδοτικά εγκλήματα.

Δείτε ακόμα...