ΠΕΚΑΜ: Καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των στρατευμένων που επιθυμούν την απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο

Στρατιώτες σε παράταξη - Αρβύλες - Νεοσύλλεκτοι - φαντάροι

Την προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει την νεολαία και τους στρατευμένους που δηλώνουν την αντίθεσή τους στα επικίνδυνα σχέδια της και στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, καταδικάζει η Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ).

«Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους νέους, που δυο μήνες μετά την απόλυσή τους από το στρατό, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για την περήφανη στάση τους, να καταδικάσουν δηλαδή κατά τη διάρκεια της θητείας τους κάθε εμπλοκή της χώρας μας στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια», αναφέρει και καταδικάζει «για μια ακόμα φορά την στήριξη των αστικών κομμάτων της Ελλάδας με κάθε μέσο στο πλευρό των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία».

Επισημαίνει ακόμα πως «οι φαντάροι έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν τη θέση τους ελεύθερα, να εκφράζουν τις φιλειρηνικές απόψεις τους, που είναι μια στάση πραγματικά πατριωτική, αφού συμβαδίζει με την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού μας κι όχι των ιμπεριαλιστικών κύκλων που φέρνουν πολέμους και προσφυγιά για όλους τους λαούς».

Οι Μακρονησιώτες αγωνιστές «δηλώνουν ότι οι νέοι που αντιστέκονται σε όποια αντιδραστική καταπάτηση των δικαιωμάτων τους στο στρατό ή στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και πανεπιστήμια είναι η απόδειξη ότι ο λαός μας εξακολουθεί να αντιμάχεται τις φιλοπόλεμες πολιτικές ΝΑΤΟ και ΕΕ. Είμαστε περήφανοι για τους νέους που δε σκύβουν το κεφάλι σε τέτοιες πολιτικές και εντολές των ιμπεριαλιστών», όπως σημειώνει. 

Γι αυτό υπογραμμίζει πως «αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό και τη νεολαία για την απεμπλοκή της Ελλάδας από κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για να φύγουν από τη χώρα μας τα γεράκια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ. Για να αναπτύξουμε ως λαός γέφυρες φιλίας και εμπιστοσύνης με τους γείτονές μας και όλους τους λαούς».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...