Πεκίνο: Έντονη αντίδραση για τις δηλώσεις Μπάιντεν

σημαία των ηπα και σημαία της κίνας

Την έντονη αντίδρασή της Κίνας προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν, από το Τόκιο, ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν στρατιωτικά την Ταϊβάν. 

Το Πεκίνο ζήτησε σήμερα από τον Αμερικανό πρόεδρο «να μην υποτιμά» τη «σθεναρή αποφασιστικότητά της» να «προστατεύσει την κυριαρχία της».

«Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τη σθεναρή αποφασιστικότητα, την έντονη θέληση και την ισχυρή ικανότητα του κινεζικού λαού να υπερασπιστεί την εθνική του κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα», απάντησε ο Ουάνγκ Ουενμπίν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ζητάμε έντονα από τις ΗΠΑ (…) να αποφύγουν να στείλουν λάθος μηνύματα στις αυτονομιστικές δυνάμεις της Ταϊβάν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν ευχαρίστησε τις ΗΠΑ «για την επαναβεβαίωση της δέσμευσής τους προς την Ταϊβάν», ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του νησιού θα εξακολουθήσει να ενισχύσει την άμυνά του και να εμβαθύνει τη συνεργασία της με χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, προκειμένου να προστατεύσει την ασφάλειά της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...