ΠΕΝ: Το κόστος των αναλώσιμων καλά κρατεί

Ελληνικός Στρατός- Άσκηση σπουδαστών ΣΜΥ

Πολλές είναι οι καταγγελίες νεοσύλλεκτων φαντάρων που έχουν επιλεγεί στις Ειδικές Δυνάμεις και αυτή την περίοδος περνάνε την Προκεχωρημένη Εκπαίδευση Νεοσυλλέκτων (ΠΕΝ) για να φορέσουν σε λίγες μέρες τον πράσινο μπερέ.

Όπως καταγγέλλουν στο alt.gr οι νεοσύλλεκτοι καλούνται να αγοράσουν μια σειρά από αναλώσιμα τα οποία είναι απαραίτητος επιχειρησιακός και εκπαιδευτικός εξοπλισμός. Το ίδιο βέβαια κατ’ αναλογία συμβαίνει και στα υπόλοιπα Όπλα του Στρατού Ξηράς.

Υλικά όπως, αρτάνι, φούμο, κρίκους, διακριτικά, λαστιχάκια, κιτ επιβίωσης, φαρμακείο, κ.ά, ζητούν από τους υποψήφιους καταδρομείς να τα βάλουν απ’ την τσέπη τους. Το ποσό αυτό που μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 50€ – όσο περίπου η αποζημίωση του στρατού για 6 μήνες θητείας- είναι ένα ακόμη αγκάθι για τους νέους και τις οικογένειές τους που έχουν ήδη πληρώσει πολλά μόνο για την κατάταξη.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις οι νέοι ακούνε το απαράδεκτο επιχείρημα ότι είναι στις Ειδικές Δυνάμεις εθελοντικά και άρα αν δεν θέλουν να πληρώσουν, να φύγουν.

Το Υπουργείο Άμυνας πρέπει άμεσα να δώσει λύση σε ένα ακόμη οικονομικό πρόβλημα των φαντάρων και να εξασφαλίσει τη δωρεάν διάθεση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για την εκπλήρωση της θητείας.

Ο.

Δείτε ακόμα...