Περιοδεία Κ. Γιαννάκου στην Αχαΐα: Ισχυρό ΚΚΕ και για την προστασία του λαού και της περιουσίας του

Κάλεσμα να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές, ώστε να δυναμώσει η πάλη του λαού για μέτρα προστασίας του από τις φυσικές καταστροφές, απηύθυνε από την Αχαΐα Όπου περιόδευσε, ο Κώστας Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του Κόμματος.

Πρώτος σταθμός ήταν η Ζήρια του Δήμου Αιγιαλείας, χωριό που το καλοκαίρι του 2021 χτυπήθηκε από καταστροφικές δασικές πυρκαγιές, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε περιουσίες κατοίκων της περιοχής.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ένα βασικό θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση ήταν οι διαχρονικές -από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις- ελλείψεις αντιπυρικού σχεδιασμού, αφού όπως επισημάνθηκε, έργα τέτοιου σκοπού είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Η έλλειψή τους αποτέλεσε σημαντική αιτία των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι του χωριού από τις πυρκαγιές του 2021, από τις οποίες πολλοί περιμένουν ακόμη αποζημιώσεις!

Επί τάπητος τέθηκαν και τα γενικότερα προβλήματα εγκατάλειψης της υπαίθρου, με την απουσία των αναγκαίων έργων υποδομής σε όλους τους τομείς που αφορούν την ζωή των λαϊκών στρωμάτων, όπως στην Υγεία και στην Παιδεία. Αναφέρθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα από την κατάσταση που βιώνουν σε καθημερινή βάση, π.χ. με τις ελλείψεις στο Γενικό Νοσοκομείο του Αιγίου.

Επίσης, αναφορά έγινε στην κατάσταση των βιοπαλαιστών αγροτών, στην προσπάθειά τους να μείνουν στα χωριά τους και στην παραγωγή. Οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις ελάχιστες τιμές που τους δίνουν οι έμποροι, σε αντίθεση με τις πανάκριβες τιμές που πωλούνται τα προϊόντα τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Ο Κώστας Γιαννάκος, κάλεσε το λαό να αξιοποιήσει την πείρα του, βγάζοντας τα κατάλληλα συμπεράσματα και με βάση τα παραδείγματα που τέθηκαν, να βγει μπροστά απέναντι σε όλα τα ψεύτικα διλήμματα ενισχύοντας τη δύναμή του, το ΚΚΕ.

Αναφέρθηκε στις διαχρονικές ευθύνες των αστικών κομμάτων, επισημαίνοντας πως στην πράξη ο λαός δείχνει με τον αγώνα του τι μπορεί να καταφέρει και πως καλύτερα μπορεί να σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποιο «χρώμα» και αν αυτή έχει, καλώντας αυτή να είναι αδύναμη, με έναν δυνατό λαό και ένα πιο δυνατό ΚΚΕ.

Στάθηκε τέλος και στην «ομοφωνία» των αστικών κομμάτων τα οποία απέρριψαν την τροπολογία του ΚΚΕ στη βουλή για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, ως ένα ακόμη παράδειγμα στρατηγικής σύμπλευσης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάτρας, Κώστα Πελετίδη και στελέχη της Δημοτικής Αρχής στο δημαρχείο. Η συζήτηση αφορούσε τα ζητήματα που απασχολούν και το δήμο για την προστασία του λαού και της περιουσίας του, τα προβλήματα και τις ανάγκες που έχει σε αυτή την προσπάθεια και ταυτόχρονα τις διεκδικήσεις που θέτει.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές Αχαΐας του ΚΚΕ Γιάννης Μποδιώτης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας», Γρηγόρης Συμεωνίδης, αντισμήναρχος, ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας ε.α. και Δημήτρης Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...