Περιοδεία Λαβρόφ σε Σ. Αραβία και Μπαχρέιν

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ

Στη Σ. Αραβία αναμένεται να μεταβεί σήμερα ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σ. Λαβρόφ, ο οποίος επισκέφθηκε προηγουμένως το Μπαχρέιν. Εκεί συνάντησε τον βασιλιά Χάμαντ μπιν Ισα αλ Χαλίφα και τον ομόλογό του, Αμπντουλατίφ μπιν Ρασίντ αλ Ζαγιάνι, συζητώντας διμερείς σχέσεις, περιφερειακές εξελίξεις και τις εξελίξεις στα πεδία συγκρούσεων της Ουκρανίας.

Στο Ριάντ ο Λαβρόφ δεν θα συναντηθεί μόνο με Σαουδάραβες αξιωματούχους αλλά και με ομολόγους του από άλλες χώρες του Κόλπου, καθώς θα αξιοποιήσει την αφορμή περιφερειακής υπουργικής συνάντησης πριν από την τηλεδιάσκεψη που θα έχουν αργότερα με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ, Ντμ. Κουλέμπα.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του Λαβρόφ με ομολόγους του από χώρες του Κόλπου δεν έγινε άμεσα γνωστή. Ωστόσο πραγματοποιείται μία μέρα πριν από τη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας του ΟΠΕΚ+ (στον οποίο συμμετέχει και η Ρωσία) αύριο Πέμπτη στη Βιέννη. Οι υπουργοί του ΟΠΕΚ+ αναμένεται να διατηρήσουν ως έχει τη συμφωνία που είχαν κάνει πέρσι για σχετική σταθεροποίηση της παραγωγής πετρελαίου και αύξησή της τον Ιούλη κατά 432.000 βαρέλια, παρά τις εντεινόμενες πιέσεις από το ευρωατλαντικό μπλοκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...