Περιοδεία του ΚΚΕ στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε Αχαΐα-Ηλεία

Πυροσβεστική - Δάσος - Πυρκαγιά στην Αιγιάλια Αχαΐας, Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
Πυρκαγιά στην Αιγιάλια Αχαΐας, Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 / Οι δυνάμεις του ΚΚΕ στη μάχη / Πηγή: KKE

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, Βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ και κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Αχαΐας, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκαν τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό και στην συνέχεια τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων νομού Αχαΐας, το Συντονιστικό κέντρο και το πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ.

Αντίστοιχη περιοδεία σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς και υπηρεσίες του ΠΣ Ηλείας, έγιναν την ίδια μέρα από κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Ηλείας με επικεφαλής τον Αγγελόπουλο Δημήτρη, μέλους του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, με το προσωπικό, ήταν τα τραγικά μέχρι τώρα αποτελέσματα που έχουμε από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές ανά την χώρα καθώς, και οι αιτίες που οδήγησαν σε αυτές. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η υποβάθμιση και ο διαχωρισμός της πρόληψης από την καταστολή των δασικών πυρκαγιών, είναι ο κύριος παράγοντας που υποβαθμίζει τον δασικό πλούτο του τόπου, καταστρέφει αγροτικές και κτηνοτροφικές παραγωγές και απειλεί ανθρώπινες ζωές.

Για πολλοστή φορά επισημάνθηκαν από όλους , οι σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, τα οποία σε συνδυασμό με την τεράστια υποχρηματοδότηση από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις, δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό το επιχειρησιακό και διοικητικό έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το χρονίζον ζήτημα των ανεπαρκών κτιριακών υποδομών όπως είναι το κτίριο της ΕΜΑΚ και της Διοίκησης στην Πάτρα αλλά και η δημιουργία του 2ου Πυροσβεστικού σταθμού στην Πάτρα είναι κοινή απαίτηση όλων και απαιτείται εξεύρεση άμεσης λύσης σε αυτό.

Οι εκπρόσωποι του Κόμματος ενημέρωσαν το προσωπικό για τις ανησυχίες που αυτό είχε πρόσφατα εκφράσει σχετικά με τους κινδύνους που υπήρχαν εξαιτίας της διαιώνισης της υφιστάμενης δασοκτόνας πολιτικής καθώς και για τις πρωτοβουλίες που παίρνει το ΚΚΕ για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων του προσωπικού, τόσο τοπικά όσο και κοινοβουλευτικά.

Δείτε ακόμα...