«Πιστοί στον όρκο και στο χρέος μας απέναντι στην πατρίδα και το λαό οφείλουμε να καταδικάσουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή μας σε αυτόν!»

Στρατιώτες - φαντάροι - Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα
Φώτο Αρχείου / Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα / Πηγή: ΓΕΣ

Στρατιώτης που υπηρετεί στο Πυροβολικό έστειλε στο alt.gr την παρακάτω επιστολή:

«Με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας στο Κοινοβούλιο αποφάσισα να στείλω την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας στο alt.

Ανεξαρτήτως των διάφορων προσχημάτων που επικαλείται η κυβέρνηση αιτιολογώντας υπέρ της αποδοχής της, η συμφωνία αποτελεί το επιστέγασμα της εμπλοκής της χώρας μας και των ΕΔ στους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς διαμορφώνοντας το έδαφος για ακόμα μεγαλύτερες δεσμεύσεις από πλευράς μας απέναντι σε ένα αναξιόπιστο για τα λαϊκά συμφέροντα εταίρ﨔. Ειδικά σε περίοδο ιμπεριαλιστικού πολέμου αποκαλύπτεται ο κίνδυνος που σοβούν αυτές οι δεσμεύσεις αφού βάζουν τη χώρα μας και το λαό της στο μάτι του κυκλώνα, με ανοιχτά εκφρασμένες απειλές από πλευράς της Ρωσίας. 

Έωλο είναι το επιχείρημα υπέρ των ΝΑΤΟικών βάσεων σε σχέση με την Άμυνα και την Ασφάλεια της χώρας μας απέναντι στην απαράδεκτη Τουρκική επιθετικότητα. Τόσο τα ιστορικά παραδείγματα που αφορούν την Ελλάδα και τη Κύπρο αλλά και ο τωρινός ρόλος των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, που οδήγησε στο πόλεμο, επιβεβαιώνουν το εντελώς αντίθετο. Στην πραγματικότητα η συζήτηση γύρω από αυτό το καίριο ζήτημα προσπαθεί να κρύψει ότι αυτή η συμφωνία έχει επιθετικό χαρακτήρα. Άλλωστε για όσο διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και στο παρελθόν, σε παρόμοιες περιστάσεις, οι ελληνικές βάσεις αξιοποιήθηκαν σε επιθετικές πολεμικές επιχειρήσεις.

Στη βάση αυτών των εξελίξεων διαμαρτύρομαι για αυτή την συμφωνία και την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας σ΄ αυτόν τον πόλεμο. Δηλώνω αντίθετος στο να συμμετάσχω εγώ, η μονάδα μου, οι νέοι φαντάροι, οι αξιωματικοί και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στο πόλεμο!

Πιστοί στον όρκο και στο χρέος μας απέναντι στην πατρίδα, το λαό της, τις οικογένειες μας οφείλουμε να καταδικάσουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή μας σε αυτόν!

Να αξιώσουμε αποφασιστικά το κλείσιμο όλων των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων!

Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολές εκτός συνόρων!

Η επιτυχημένη 40ή  Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης μας δίνει θάρρος να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά αυτή τη προσπάθεια!

Στρ(ΠΒ), Β.Τ.»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...