ΠΟΕΠΛΣ: Χορήγηση δανείων στα στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ από το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ), εκφράζει την ικανοποίησή της για την αποδοχή στο αίτημα για χορήγηση δανείων στα στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί τις εξελίξεις για την υλοποίηση του αιτήματος.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη δέσμευση που εισπράττει η ΠΟΕΠΛΣ και για αυτό το αίτημά της… λέμε εμείς.

Αναλυτικά:

Χορήγηση δανείων στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος (Τ.Α.Λ.Σ.)

Ενημερώνουμε τα στελέχη μας ότι μετά από ενημέρωση που είχαμε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη αναφορικά με την πλήρη αποδοχή εκ μέρους του, της πρότασης της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για χορήγηση δανείων από το Τ.Α.Λ.Σ. στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ανταπόκριση στο διαχρονικό αίτημά μας.

Η χορήγηση δανείων από το Τ.Α.Λ.Σ. θα συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική ανακούφιση σημαντικής μερίδας στελεχών, εξασφαλίζοντας χρηματικούς πόρους για την ενίσχυση του οικογενειακού τους προϋπολογισμού και την κάλυψη σημαντικών αναγκών τους και επίσης στη μεγαλύτερη ευρωστία του Ταμείου ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του.

Μετά τα παραπάνω προσβλέπουμε στην κατά το συντομότερο δυνατό έναρξη της διαδικασίας χορήγησης δανείων από το Τ.Α.Λ.Σ. και καλούμε προς τούτο όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου – Αρχηγείου για την άμεση ανταπόκρισή τους στο πλαίσιο εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων παραμέτρων που υφίστανται για το Ταμείο όπως:

  • σωστή στελέχωσή του
  • κατάλληλη στέγασή του
  • ικανοποιητικός υλικοτεχνικός εξοπλισμός του

Σημειώνεται ότι στο καταρτισθέν και υποβληθέν σχέδιο συνοπτικού προϋπολογισμού Τ.Α.Λ.Σ. για το 2020 έχει ήδη συμπεριληφθεί πρόβλεψη πίστωσης για τη χορήγηση δανείων.

Η Ομοσπονδία μας δηλώνει ότι θα παρακολουθεί την υλοποίηση της παραπάνω διαδικασίας, παρεμβαίνοντας στοχευμένα όπου απαιτείται και ενημερώνοντας τα στελέχη για τον ακριβή χρόνο έναρξης χορήγησης των δανείων καθώς και για τα ποσά που θα δικαιούται ο κάθε συνάδελφος σύμφωνα με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Α.Λ.Σ..

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ)

Θυμίζουμε ότι η ΠΟΕΠΛΣ έχει αναδείξει επανειλημμένα το ζήτημα της χορήγησης δανείων στο προσωπικό από το Ταμείου Αρωγής Λιμενικού Σώματος (ΤΑΛΣ). Μάλιστα στις 9 Μάη 2020 είχε και επίσημη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου. Κι από κει εισέπραξαν δέσμευση… πριν 3 μήνες.

Δείτε ακόμα...