ΠΟΕΣ: Αναστολή της Επί Πιστώσει Χορήγησης Φαρμάκων Από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ-ΑΣΚΗΣΗ-ΜΕΔΟΥΣΑ

Με έγγραφο προς τους βουλευτές του κοινοβουλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) αναδεικνύει το ζήτημα της περικοπή εκτελεσθέντων άυλων συνταγογραφήσεων ασθενών από ιδιώτες ιατρούς του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΟΕΣ:

ΘΕΜΑ:   Υγιεινή-Νοσηλεία (Αναστολή της Επί Πιστώσει Χορήγησης Φαρμάκων Από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης)

              Κύριε Υπουργέ.

        Παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις, τόσο των δικών μας, όσο και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης [ίδετε (α) έως και (δ) σχετικά], διαφαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την πλευρά σας για τη διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει και αφορά στην περικοπή εκτελεσθέντων άυλων συνταγογραφήσεων ασθενών συναδέλφων μας και μελών τους από ιδιώτες ιατρούς.

        Αποτέλεσμα αυτού είναι, όπως προκύπτει από το (ε) όμοιο, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης να προχωρήσει από την 1η Ιουλίου 2022, σε εκ νέου αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του Ταμείου Στρατού Ξηράς, έχοντας υποχρέωση να διασφαλίσει τα συμφέροντα των μελών του κι ενώ η (ε) σχετική ερώτηση δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα.

        Κατόπιν των παραπάνω, η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι η επικείμενη οικονομική επιβάρυνση των στρατιωτικών που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη και που πιθανώς να οδηγήσει σε δυσάρεστες εξελίξεις σε επίπεδο φαρμακευτικής περίθαλψης, θα οφείλεται εξ ολοκλήρου στην έλλειψη πολιτικής βούλησης να επιλυθεί το ζήτημα. Εξυπακούεται δε, ότι θα συμπαρασταθούμε σε κάθε ενέργεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων στρατιωτικών στην υγεία και τη φαρμακευτική περίθαλψη.

        Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

        Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη  του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...