ΠΟΕΣ: Απεμπλοκή των στελεχών των ΕΔ από τα Κέντρα Υποδοχής – Ταυτοποίησης

ΠΟΕΣ

Σε γνωστοποίηση προς τους βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) επαναφέρει το πάγιο αίτημά της για την απεμπλοκή των στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων από τα Κέντρα Υποδοχής – Ταυτοποίησης (ΚΥΤ).

Στην ανακοίνωση απαιτούν την πλήρη απεμπλοκή των στελεχών των ΕΔ από τα Κέντρα Υποδοχής – Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), αίτημα που αποκτάει βαρύνουσα σημασία ειδικά αυτό το διάστημα με την έξαρση του κορωνοϊού COVID-19.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, απαιτούνται επιπρόσθετα μέτρα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μετακινείται από την Αθήνα για εκτέλεση υπηρεσίας
Φέρεται να αναλαμβάνει απευθείας καθήκοντα στα ΚΥΤ (hot spot) του Ανατολικού Αιγαίου, χωρίς ωστόσο επιπρόσθετα μέτρα, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό το εν λόγω προσωπικό να συγχρωτίζεται με προσωπικό των τοπικών ΕΔ.

Είναι θέμα χρόνου, μετά τα επίσημα θετικά κρούσματα στα ΚΥΤ Ριτσώνας και Μαλακάσας, κάτι αντίστοιχο να συμβεί και στα λοιπά hot spot της Επικράτειας.

Είναι ιδιαίτερα υψηλές οι πιθανότητες να υπάρξει ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού προς τα στελέχη των τοπικών Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, που εμπλέκονται με τα υπόψη ΚΥΤ γιατί ενδέχεται να έρχεται σε επαφή με προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, που επίσης μετακινείται για εκτέλεση υπηρεσίας προς τα νησιά, από περιοχές με, πιθανώς, εξίσου αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.

Δείτε ακόμα...