ΠΟΕΣ: Μέτρα προστασίας του προσωπικού

ΠΟΕΣ

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με κοινοποίηση προς τους βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων καθώς και τους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη όπως τον ΕΟΔΥ ζητά μέτρα προστασίας του προσωπικού των ΕΔ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μετά από σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ.) όπου γνωστοποιείται ότι μετατίθεται προσωπικό από Μονάδες της Π.Ε. Ξάνθης, με επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19, οι οποίοι είναι πιθανόν να είναι ασυμπτωματικοί φορείς της εν λόγω νόσου, προτείνει :

  • Αναβολή μεταθέσεως στρατιωτών που υπηρετούν σε πληττόμενες από τον Covid-19 Μονάδες, σε έτερες της Π.Ε. Καβάλας ή της μη υλοποίησης αυτών μέχρι εξάλειψής του.
  • Χορήγηση αδείας 14 ημερών μαζί με το Φ.Π. στους οπλίτες, για τους οποίους ήδη έχουν εκδοθεί διαταγές μεταθέσεων και καλούνται να παρουσιαστούν στις Μονάδες της Π.Ε. Καβάλας, κατά τη διάρκεια των οποίων οι υπόψει οπλίτες να παραμείνουν προληπτικά στα σπίτια τους, με αυστηρό έλεγχο τήρησης αυτής της υποχρέωσης και
  • Σε περίπτωση μη δυνατότητας υλοποίησης των ανωτέρω, οι μετατιθέμενοι να παραμένουν τουλάχιστον για 14 ημέρες σε «καραντίνα» στα ΣΤΕΠ, λαμβάνοντας και διαθέτοντας τα ανάλογα Μ.Α.Π στο ιατρικό προσωπικό

Το έγγραφο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ.

“Με το παρόν έγγραφό μας, επιτρέψτε μας να σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία και προβληματισμό συναδέλφων μας – μελών μας, που υπηρετούν σε Μονάδες – Ανεξάρτητες Υπομονάδες της Π.Ε.Καβάλας, σχετικά με τα επιπλέον μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν, στο πλαίσιο της προστασίας των στρατιωτών – στελεχών που παρουσιάζονται στις Μονάδες μας, μετατιθέμενοι από Μονάδες της Π.Ε.Ξάνθης, με επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19, οι οποίοι, αν και δεν εμφανίζουν συμπτώματα εντούτοις, είναι πιθανόν να είναι ασυμπτωματικοί φορείς της εν λόγω νόσου.

Συμμεριζόμενοι τις ανησυχίες τους/μας, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου ληφθούν κατάλληλα προληπτικά μέτρα προστασίας, τόσο των στρατιωτών, όσο και των συναδέλφων μας.

Αν και είμαστε σίγουροι ότι καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη διασπορά του ιού, παρακαλούμε όπως εξετάσετε και κατά κρίση σας ενεργήσετε ώστε:

  • Αναβληθούν μεταθέσεις στρατιωτών που υπηρετούν σε πληττόμενες από τον Covid-19 Μονάδες, σε έτερες της Π.Ε.Καβάλας ή της μη υλοποίησης αυτών μέχρι εξάλειψής του.
  • Χορηγηθεί άδεια δεκατεσσάρων (14) ημερών μαζί με το ΦΠ στους οπλίτες, για τους οποίους ήδη έχουν εκδοθεί διαταγές μεταθέσεων και καλούνται να παρουσιαστούν στις Μονάδες της Π.Ε. Καβάλας, κατά τη διάρκεια των οποίων οι υπόψη οπλίτες να παραμείνουν προληπτικώς στα σπίτια τους, με αυστηρό έλεγχο τήρησης αυτής της υποχρέωσης.
  • Σε περίπτωση μη δυνατότητας υλοποίησης των ανωτέρω οι μετατιθέμενοι να παραμένουν τουλάχιστον για δεκατέσσερις (14) ημέρες σε «καραντίνα» στα ΣΤΕΠ, λαμβάνοντας και διαθέτοντας τα ανάλογα Μ.Α.Π στο ιατρικό προσωπικό”.
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...