ΠΟΕΣ: «Από τον Άννα στον Καιάφα» για την νυχτερινή αποζημίωση των στρατιωτικών

ΠΟΕΣ

Σε γνωστοποίηση της προς τους βουλευτές της βουλής των Ελλήνων και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) κάνει λόγο για τις διεκδικήσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) για την νυχτερινή αποζημίωσή τους.

Σημειώνεται ότι σε σχετική απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών γίνεται λόγος για χορήγηση της αποζημίωσης από τον εκτελούμενο Προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Ενώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απαντά ότι το Υπουργείο Οικονομικών αρνείται την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης, λόγω των υφιστάμενων δημοσιονομικών συνθηκών και της υποχρέωσης διαφύλαξης της ακεραιότητας του εκάστοτε εκτελούμενου Π/Υ.

Με βάση τα παραπάνω η ΠΟΕΣ ζητά ξεκάθαρη τοποθέτηση με δεδομένο το ότι ήδη στον κρατικό προϋπολογισμό για το έτος 2020, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεν υπάρχει εγγραφή περί καταβολής της αποζημίωσης για τη νυκτερινή μας εργασία των στρατιωτικών. Σχολιάζει παράλληλα ότι μια τέτοια αντιμετώπιση προς τα στελέχη των ΕΔ δεν συνάδει με τους επικοινωνιακούς λόγους και τα έργα θεσμικών παραγόντων.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ σε pdf

Δείτε ακόμα...