ΠΟΕΣ: Για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

ΠΟΕΣ

Με έγγραφό της προς τον ΥΕΘΑ, τον Α/ΓΕΣ και τη Βουλή, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), μεταφέρει εκ νέου τη δυσαρέσκεια των στελεχών του Στρατού Ξηράς, σε ότι αφορά την άνιση μεταχείριση με την κατανομή των ΗΕΕ (Ημέρες Εκτός Έδρας) του ΓΕΣ σε σχέση με το ΓΕΑ και το ΓΕΝ.

Για να μετριαστεί η δυσαρέσκεια αυτή, η ΠΟΕΣ ζητά το διπλασιασμό των ΗΕΕ που προτίθεται να χορηγήσει το ΓΕΣ.

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΟΕΣ:

“Με τα σχετικά έγγραφά μας, σας μεταφέρθηκε η δυσαρέσκεια των στελεχών του Στρατού Ξηράς αναφορικά με την κατανομή των ημερών εκτός έδρας που προτίθεται να χορηγήσει το ΓΕΣ, ως εφάπαξ αποζημίωση για την κάλυψη αναγκών λόγω των αυξημένων και παρατεταμένων μέτρων επιφυλακής και επιτήρησης για την αντιμετώπιση εξωτερικών απειλών, σε σύγκριση με τα λοιπά δύο (2) Γενικά Επιτελεία.

Καθημερινώς η δυσαρέσκεια των στελεχών του ΣΞ αυξάνεται και δημιουργείται εντόνως το αίσθημα της αδικίας και της απογοήτευσης.

Προκειμένου να αποσβεστεί περαιτέρω αύξηση της δυσαρέσκειας και να επέλθει ψυχική ηρεμία στα στελέχη που καλούνται καθημερινώς να υπερβάλουν εαυτό και να συνδράμουν σε κάθε είδους εργασία πέραν της αποστολής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα για διπλασιασμό των ημερών εκτός έδρας (ΗΕΕ) που προτίθεστε να χορηγήσετε.

Έχοντες την πεποίθηση ότι θα αποδεχτείτε το αίτημά μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.”

Δείτε ακόμα...