ΠΟΕΣ προς ΥΕΘΑ: Η ισοτιμία των πτυχίων ΑΣΣΥ είναι στα χέρια σας. Τολμήστε το !!

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ 41ης ΣΕΙΡΑΣ ΣΜΥΝ
Φώτο Αρχείου / ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ 41ης ΣΕΙΡΑΣ ΣΜΥΝ / Πηγή: Eurokinissi

Επανερχόμενη σε ένα πάγιο αίτημά της, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) διεκδικεί την αναγνώριση των πτυχίων των αποφοίτων των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ – ΣΜΥ, ΣΜΥΝ και ΣΜΥΑ) και την ισοτιμία τους με τα πτυχία Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τεχνολογικού Τομέα (ΤΕΙ), όπως ακριβώς συμβαίνει με τα πτυχία των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) (ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ), τα οποία αναγνωρίζονται ως πτυχία Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Πανεπιστημιακού Τομέα.

Αφορμή του εγγράφου στάθηκε, μεταξύ των άλλων και, η πρόσφατη νομοθέτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων ιδιωτικών σχολών (κολλεγίων), οι οποίοι (απόφοιτοι) δεν έχουν εισέλθει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω πανελληνίων εξετάσεων και για την οποία (νομοθέτηση) ήδη φέρεται να έχει υπάρξει πλήθος αντιδράσεων από αρμόδιους φορείς (πχ Τεχνικό Επιμελητήριο κλπ), αλλά και η απάντηση, προς την Π.Ο.Ε.Σ., του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι η οποιαδήποτε ισοτιμία των πτυχίων των ΑΣΣΥ επαφίεται στην κρίση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τονίζεται ότι η εισαγωγή στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Μπορείτε να δείτε το αίτημα της ΠΟΕΣ για την ισοτιμία των πτυχίων των ΑΣΣΥ με τα αντίστοιχα πτυχία των Τ.Ε.Ι. εδώ, την απάντηση του υπουργείου Παιδείας εδώ και την επαναφορά του ζητήματος από την ΠΟΕΣ εδώ.


Ερώτηση του ΚΚΕ στις 6 Μάρτη 2020 την ισοτιμία των πτυχίων ΑΣΣΥ

Θυμίζουμε ότι στις 6 Μαρτίου 2020 είχαν ζητήσει την αναγνώριση των πτυχίων των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) ως ισότιμων με τα αντίστοιχα πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευση τεχνολογικού τομέα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον Υπουργό Άμυνας.

Δείτε ακόμα...