ΠΟΕΣ: Προβλήματα υγείας σε στρατιωτικούς που εργάστηκαν στο Καρά Τεπέ

στρατιωτικοί στη δομή του καρά τεπέ
Στρατιωτικοί που εργάζονται στη δομή του Καρά Τεπέ / Πηγή: Eurokinissi

Επιστολή προς τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) έστειλε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) για να αναφέρει τα προβλήματα υγείας που παρουσιάστηκαν σε στρατιωτικούς που εργάστηκαν στο Καρά Τεπέ.

Η επιστολή είναι η εξής:

ΘΕΜΑ:Προβλήματα με το Προσωπικό στη Λέσβο
ΣΧΕΤ: α.Υπ ́ αριθμ. πρωτ. 74/14.9.2020έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.
β.Υπ ́ αριθμ. πρωτ. 1321/15.9.2020 έγγραφό μας

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Με τα σχετικά έγγραφά μας,σας μεταφέραμε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των συναδέλφων μας που κλήθηκαν να συνδράμουν με την εργασία τους, από τις βραδινές ώρες της 11ης Σεπτεμβρίου 2020 νυχθημερόν σε βάρδιες,στο στήσιμο σκηνικού υλικού και στη διαμόρφωση του χώρου στο Καρά Τεπέ, ζητώντας να σταματήσει η εκτός αποστολής και έργου των Ενόπλων Δυνάμεων ως άνω εργασία, αλλά και πολύ περισσότερο να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέσα και μέτρα προστασίας του προσωπικού για την υγεία τους.

Αντιπαρερχόμενοι του γεγονότος ότι ακόμη και τα νερά που παρέχονταν στο εμπλεκόμενο προσωπικό, ιδίως κατά τις μεσημβρινές ώρες που η ζέστη ήταν αφόρητη «έβραζαν»,με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δροσιστούν έστω και στιγμιαίως και η τροφή που τους παρείχετο, τους εδίδετο μετά τη χορήγησή τους στους μετανάστες, σας γνωρίζουμε ότι πέντε (5) στελέχη ήδη μετέβησαν στο ΣΤΕΠ και κρίθηκαν ελεύθεροι υπηρεσίας (ΕΥ) πάσχοντες από ηλίαση, ζάλη, κεφαλαλγία, αυχεναλγία, δισκοκήλη, καταβολή, τρόμο άνω άκρων κλπ.

Έστω και αυτή τη στιγμή, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε ώστε αφ ́ ενός να εξασφαλιστεί ότι, τουλάχιστον το εμπλεκόμενο προσωπικό,θα απαλλαγεί οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας εντός των Μονάδων τους,θα λάβει απαλλαγές για την παρεχόμενη ως άνω και εκτός ωρών υπηρεσίας τους εργασία τους και θα τους χορηγηθούν εν είδει αποζημίωσης ικανός αριθμός αποζημίωσης ημερών εκτός έδρας (ΗΕΕ).

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...