ΠΟΕΣ: Ψηφιοποίηση των διαδικασιών για καταβολή πάσης φύσεως οδοιπορικών εξόδων

Περιπολίες Στρατού στον Έβρο
Φώτο Αρχείου / Απο περιπολίες του Στρατού στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου / Πηγή: EUROKINISSI

Την ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών για την καταβολή των πάσης φύσεως οδοιπορικών εξόδων και γενικά των οικονομικών υποχρεώσεων του Υπουργείου Άμυνας προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, διεκδικεί η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με αφορμή απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, μετά από παλαιότερο έγγραφο της ΠΟΕΣ

ΘΕΜΑ : Ψηφιοποίηση Διαδικασιών για την Αποζημίωση Στελεχών που Εκτελούν Περιπολίες ή Συμμετέχουν στην Κατάσβεση Πυρκαγιών

Κύριε Υπουργέ

Με το (α) σχετικό έγγραφό μας, εκφράσαμε τις ανησυχίες μας ότι η προβλεπόμενη αποζημίωση για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτέλεσαν και εκτελούν περιπολίες ή ενεπλάκησαν και εμπλέκονται στην κατάσβεση πυρκαγιών σε δασικές περιοχές θα παραπεμφθεί στις δημοσιονομικές καλένδες.

Θεωρούμε θετικό ότι, με τη (γ) σχετική απάντησή σας, επί της (β) όμοιας ερώτησης κ.κ. βουλευτών του ΚΚΕ, βεβαιώνεται ότι η καταβολή των δικαιούμενων οδοιπορικών εξόδων θα γίνει. Θα γίνει όμως όταν προσκομιστούν, στις αρμόδιες υπηρεσίες, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους εντός ευλόγου χρόνου.

Και εδώ έγκεινται οι ενστάσεις μας. Ενώ από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια και σε πλήθος των περιπτώσεων ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά και καλοδεχούμενα από κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα πολίτη, να ψηφιοποιηθούν όλες οι διαδικασίες συναλλαγής των πολιτών με δημόσιους φορείς, εμείς, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχουμε μείνει ακόμη στις γραφειοκρατικές διαδικασίες και στη συλλογή των όποιων απαραίτητων δικαιολογητικών από το ίδιο το ενδιαφερόμενο το στέλεχος, για ενέργειες που θα μπορούσαν να απλοποιηθούν και να ψηφιοποιηθούν από την Υπηρεσία, προς όφελος και της Υπηρεσίας και του ίδιου του στελέχους, αφού όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για εκτέλεση υπηρεσίας εκδίδονται από την Υπηρεσία.

Κατόπιν τούτων παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε εάν υπάρχει πρόθεση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ψηφιοποίησης των διαδικασιών καταβολής των πάσης φύσεων οδοιπορικών εξόδων και οικονομικών δοσοληψιών των στελεχών με την Υπηρεσία.

Δείτε ακόμα...