ΠΟΕΣ: Τα προβλήματα στα οικήματα των ΕΠΟΠ στην Κω συνεχίζονται

Φαίνεται ότι τα προβλήματα στα Στρατιωτικά Οικήματα των ΕΠΟΠ στην Κω (που εδρεύουν στην Αμπάβρη) δεν έχουν τελειωμό. Μετά από έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), νέα προβλήματα κατέφθασαν στην ΠΟΕΣ, τα οποία επιζητούν διερεύνηση και επίλυση.

Ενδεικτικά τα προβλήματα αυτά είναι τα εξής:

– τα φωτιστικά ασφαλείας που βρίσκονται στις εξόδους κινδύνου δεν λειτουργούν

– το ζεστό νερό δεν είναι επαρκές και

– μετά τον μεγάλο σεισμό του 2017 ποτέ δεν επισκέφθηκε τα οικήματα κλιμάκιο του ΣΞ ώστε να τα επιθεωρήσει για ζημιές που τυχόν προκλήθηκαν.

Το έγγραφο της ΠΟΕΣ

ΘΕΜΑ: Μέριμνα Προσωπικού στη Νήσο Κω
ΣΧΕΤ: Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 606/14.3.2022 έγγραφό μας

Κύριε Υπουργέ.

Φαίνεται ότι τα προβλήματα στα Στρατιωτικά Οικήματα των ΕΠΟΠ στην Κω (που εδρεύουν στην Αμπάβρη) δεν έχουν τελειωμό. Μετά το σχετικό έγγραφό μας – τα θέματα του οποίου παρακολουθούμε και θα επανέλθουμε εάν δεν επιλυθούν –  νέα προβλήματα κατέφθασαν στην Ομοσπονδία μας, τα οποία επιζητούν διερεύνηση και επίλυση και έχουν ως εξής:

– Τα πενήντα (50) περίπου φωτιστικά ασφαλείας που ευρίσκονται στις εξόδους κινδύνου δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα η έξοδος κινδύνου πράγματι να αποτελεί κίνδυνο κατά την διέλευσή της.

– Στα φωτιστικά των κοινόχρηστων χώρων από τις τέσσερις (4) λάμπες λειτουργεί μόνο μία (1), με αποτέλεσμα το φως να είναι ελάχιστο έως ανύπαρκτο, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους, ιδίως στα μικρά παιδιά που κυκλοφορούν ανέμελα και ανεβοκατεβαίνουν στις οικίες τους.

– Το ζεστό νερό δεν είναι επαρκές, διότι λειτουργεί με τον λέβητα πετρελαίου, ο οποίος ενεργοποιείται τρεις (3) με τέσσερις (4) φορές την ημέρα για μικρά χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα να μην φτάνει να το χρησιμοποιήσουν οικογένειες με παιδιά, χωρίς να υπάρχει εναλλακτική λύση (δεν υπάρχει ηλιακός θερμοσίφωνας, ενώ θα μπορούσε).

–  Μετά τον μεγάλο σεισμό του 2017 ποτέ δεν επισκέφθηκε τα οικήματα κλιμάκιο του ΣΞ ώστε να τα επιθεωρήσει για ζημιές που τυχόν προκλήθηκαν, με αποτέλεσμα να εισχωρεί στα διαμερίσματα αλλά και στους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους υγρασία.

Θεωρώντας ότι θα ενσκύψετε στα προβλήματα και θα δώσετε άμεσα λύση, αποφεύγοντας να αναζητείται ποιος ενημέρωσε και πότε, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Οι κ.κ. Α/ΓΕΣ, Δκτής ΑΣΔΕΝ και Δκτής 80 ΑΔΤΕ, προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και κατά την κρίση τους ενέργειες, προς επίλυση των προβλημάτων.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...