Ποινικό Τμήμα Αρείου Πάγου: Αίτηση αναίρεσης της αποφυλάκισης του ναζιστή Γ. Πατέλη

Ο ναζιστής πυρηνάρχης Νίκαιας της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, Γ. Πατέλης
Φώτο Αρχείου / Ο ναζιστής πυρηνάρχης Νίκαιας της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, Γ. Πατέλης

Συζητήθηκε, χτες, στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης του αντεισαγγελέα Χ. Μωυσίδη κατά της προκλητικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών με την οποία αποφυλακίστηκε ο ναζιστής πυρηνάρχης Νίκαιας της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, Γ. Πατέλης, Πρόκειται για τον οργανωτή της δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα και επικεφαλής τάγματος εφόδου που την εκτέλεσε. Ο Πατέλης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων και 2 μηνών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Φύσσα.

Ο αντεισαγγελέας αφού μελέτησε το σκεπτικό της απόφασης, ζήτησε την αναίρεσή της και τονίζει ότι δεν μπορεί το δικαστήριο που έκρινε την υπόθεση να έστειλε τον Πατέλη στη φυλακή με συγκεκριμένο σκεπτικό για την επικινδυνότητά του και το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών να αποφασίζει το αντίθετο, χωρίς συγκεκριμένο και εμπεριστατωμένο σκεπτικό, παρά μόνο να ισχυρίζεται ότι επειδή η εγκληματική Χρυσή Αυγή δεν είναι στη Βουλή τα στελέχη της έπαψαν να είναι επικίνδυνα για διάπραξη νέων εγκλημάτων…

Η εν λόγω αποφυλάκιση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την οικογένεια Φύσσα και πολλούς φορείς του λαϊκού κινήματος.

Επίσης χτες, ομόφωνα, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης των ναζιστών Κορκοβίλη και Μπαρμπαρούση.

Δείτε ακόμα...