Πολεμικό Ναυτικό: Συνεχίζονται αμείωτες οι συνεκπαιδεύσεις με τη ΝΑΤΟϊκή αρμάδα SNMG-2

Συνεκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με τη SNMG-2
Συνεκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με τη SNMG-2

Συνεχίζονται αμείωτες οι συνεκπαιδεύσεις του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με τη ΝΑΤΟϊκή αρμάδα SNMG-2 τη στιγμή που μαίνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, και ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης αφομοιώνει την ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή αφήγηση για ενιαίο επιχειρησιακό χώρο στο Αιγαίο πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, κάνοντας λόγο για “ΝΑΤΟϊκά νησιά” ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους.

Όπως ανακοινώνει το ΓΕΕΘΑ, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 και στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΥΔΡΑ και του Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΡΟΥΣΣΕΝ με Μονάδες της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two – SNMG-2), στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν αντικείμενα ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, προχωρητικών ελιγμών, ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς και πολέμου επιφανείας.

Δείτε ακόμα...