Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων: Θέατρο σκιών για τα παιδιά στις πυρόπληκτες περιοχές της Β. Εύβοιας

Θέατρο Σκιών

Μία ευχάριστη νότα για δεκάδες μικρά παιδιά, αλλά και για τις οικογένειες τους, στο χωριό Κήρινθος της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας που μέσα στις δύσκολες μέρες που βιώνουν εξαιτίας της πυρκαγιάς και του κυβερνητικού εμπαιγμού, έχουν την ευκαιρία για ξέγνοιαστες στιγμές, που η λαϊκή τέχνη και το θέατρο Σκιών μπορεί να προσφέρει.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων συναντά τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες Σάββατο 18 Σεπτέμβρη δόθηκε παράσταση Θεάτρου Σκιών στην Κήρινθο και αύριο Κυριακή θα δοθεί στις Κεχριές.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, «η τέχνη κι ο πολιτισμός μπορούν να ενθαρρύνουν σε στιγμές φόβου και ανασφάλειας, μπορούν να τονώσουν το χαμένο ηθικό των συνανθρώπων μας, να ανακουφίσουν τον πόνο του δυστυχισμένου, να κάνουν να χαμογελάσουν τα χείλη ενός παιδιού», προσθέτοντας πως: «Στις δύσκολες στιγμές, με πρόσφατο παράδειγμα την πανδημία, αποδείχθηκε πως η τέχνη συμβάλλει στο να κρατηθεί ψηλά το ηθικό της κοινωνίας, καταγγέλλοντας την πολιτική αναλγησία, και προβάλλοντας την πίστη στο λαό που μάχεται να σώσει τη ζωή και την περιουσία του. Στον αγώνα αυτό που δίνει σήμερα ο λαός, διεκδικώντας από το κράτος μια σύγχρονη αντιπυρική προστασία και πρόληψη, διεκδικώντας να μπει σε προτεραιότητα η ζωή του κι η περιουσία του, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και για αυτό με όσες δυνατότητες και δυνάμεις έχουμε, θα τον υποστηρίξουμε».

Στις παραστάσεις στις πληγείσες περιοχές συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι πατρινοί καλλιτέχνες του Θεάτρου Σκιών: Κώστας και Μπάμπης Μακρής, Χρήστος Πατρινός και Χρήστος Καλπουζάνης.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...