Πολιτιστικός Οργανισμός Πάτρας: Συναυλία στο Δημοτικό Ωδείο με τον Χρίστο Παπαγεωργίου και τον Αναστάσιο Πάππα

Μία ξεχωριστή μουσική βραδιά, είχαν την τύχη να απολαύσουν οι φίλοι της μουσικής, που βρέθηκαν το  βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών «Μίκης Θεοδωράκης».

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου  και Αναστάσιος Πάππας «εγκαινίασαν» το χώρο όπου για τα Χριστούγεννα έχει προγραμματιστεί η πραγματοποίηση μιας σειράς Μουσικών Βραδιών. Στη συναυλία συμμετείχε  ο Βιλέν Καραπετιάν (Κοντραμπάσο).

Την αίθουσα πλημμύρησαν ήχοι από έργα των  Keith Jarrett, Περικλή Κούκου, Χρίστου Παπαγεωργίου, Richard Rodney Bennett,  Claude Bolling  και George Gershwin, με τους δύο αξιοθαύμαστους πιανίστες να δίνουν μία μοναδική συναυλία.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τους δύο πιανίστες να αφήνουν και εκεί το δικό τους καλλιτεχνικό – μουσικό αποτύπωμα.

Την εκδήλωση «άνοιξε» η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η οποία σε σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών «Μίκης Θεοδωράκης».

Τόνισε επίσης, ότι η καλλιτεχνική παιδεία είναι δικαίωμα όλων των μαθητών και συνολικά του λαού μας, προσθέτοντας την ανάγκη για μόνιμη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του Δημοτικού Ωδείου καθώς και τη στήριξη της δημοτικής Αρχής στο δίκαιο αίτημα των ωρομισθίων καθηγητών για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Τη συναυλία παρακολούθησαν, ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, οι αντιδήμαρχοι Διονύσης Πλέσσας και Βίβιαν Σαμούρη, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Γεράσιμος Βουτσινάς.

Δείτε ακόμα...