Πολωνία – ΕΕ – Λευκορωσία: Για άλλη μια φορά εργαλειοποιούνται οι ξεριζωμένοι

Πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σύνορα με Λευκορωσία απέναντι σε μετανάστες
Φώτο Αρχείου / Πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σύνορα με Λευκορωσία απέναντι σε μετανάστες / Πηγή: TWITTER

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε σήμερα πως η κρίση με τους μετανάστες στα σύνορα της Λευκορωσίας απειλεί «τη σταθερότητα και την ασφάλεια ολόκληρης της της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)». Η Πολωνία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και μήνες. Μάλιστα έχουν ακουστεί απειλές για οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Πολωνίας όπως κι άλλες πιέσεις. Στον φόντο αυτό όπως και στον ανταγωνισμό χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Λευκορωσία, για άλλη μια φορά εργαλειοποιούνται οι ξεριζωμένοι από τους πολέμους και την εκμετάλλευση των ιμπεριαλιστών.

«Το σφράγισμα των πολωνικών συνόρων είναι προς το εθνικό συμφέρον μας. Όμως σήμερα διακυβεύεται η σταθερότητα και η ασφάλεια ολόκληρης της ΕΕ», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης.

Η Λευκορωσία, από την πλευρά της, κατήγγειλε σήμερα τις «αβάσιμες» κατηγορίες της Βαρσοβίας, σύμφωνα με τις οποίες το Μινσκ βρίσκεται πίσω από τις απόπειρες παράνομης διέλευσης χιλιάδων μεταναστών στα πολωνικά σύνορα.

«Το Υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας θεωρεί τις κατηγορίες της πολωνικής πλευράς αβάσιμες και αδικαιολόγητες», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, κατηγορώντας με τη σειρά του την Πολωνία ότι αυξάνει «εσκεμμένα» την ένταση.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Δείτε ακόμα...