Πολωνία: Είκοσι συλλήψεις μετά από διαδήλωση κατά του νόμου για τις αμβλώσεις

διαδήλωση στην Πολωνία ενάντια στο νόμο για τις αμβλώσεις
Διαδήλωση στην Πολωνία ενάντια στο νόμο για τις αμβλώσεις

Υπό κράτηση βρίσκονται 20 άνθρωποι στη Βαρσοβία, μία μέρα μετά τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε εκεί χθες, κατά της απόπειρας να αυστηροποιηθεί περαιτέρω η νομοθεσία της χώρας για τις αμβλώσεις.

Οι 13 εξ αυτών συνελήφθησαν για διάπραξη ποινικών αδικημάτων, όπως επίθεση σε αστυνομικούς, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βαρσοβίας, Σιλβέστερ Μαρτσάκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η χθεσινή διαμαρτυρία ήταν παράνομη στο πλαίσιο των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για τον κορονοϊό και πως δεν είχε ειρηνικό χαρακτήρα.

Χθες, Τετάρτη, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της Βαρσοβίας εναντίον της απόπειρας να αυστηροποιηθεί ο νόμος της χώρας περί αμβλώσεων.

Η διαμαρτυρία, την οποία οργάνωσε η Nationwide Women’s Strike, αρχικά ήταν σχεδιασμένο να έχει τη μορφή αποκλεισμού του κτιρίου του κοινοβουλίου, όμως στη διάρκεια της ημέρας οι δυνάμεις της τάξης είχαν αποκλείσει την πρόσβαση σε αυτό.

Τελικά οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Βαρσοβίας και συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν έξω από το κτίριο της δημόσιας τηλεόρασης TVP.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να αντιμετωπίσει την εχθρική συμπεριφορά των διαδηλωτών, όπως η ίδια ανέφερε σε λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φιλοκυβερνητικοί πολιτικοί έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα τους διαδηλωτές ότι απειλούν τη δημόσια ασφάλεια επειδή συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Με πληροφορίες από: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...