Πολυτεχνείο: Νίκη του λαού ενάντια στην κυβερνητική καταστολή

‘’Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει’’, ο στίχος του μεγάλου ποιητή του λαού, Γιάννη Ρίτσου. Ούτε όμως οι απειλές και οι φοβέρες της κυβέρνησης της Ν.Δ. πιάνουν πάνω στον αγωνιζόμενο λαό.

Η απόπειρα της κυβέρνησης να γίνει μουσειακή ανάμνηση η εξέγερση του Πολυτεχνείου, να ξεχαστούν τα μηνύματα για κοινωνική δικαιοσύνη και για απαλλαγή της χώρας από τους ιμπεριαλιστές, έπεσαν στο κενό. Το λαϊκό κίνημα δεν έσκυψε τον τράχηλο στην κρατική τρομοκρατία και την καταστολή. Σε όλη τη χώρα έδωσε ένα ισχυρό ράπισμα στην κυβερνητική αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό. Το έκανε με υψηλό φρόνημα ευθύνης, αυτογνωσίας και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού. Πέτυχε μια ακόμη νίκη στον μακρύ δρόμο για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών, για τη διασφάλιση της πραγματικής δημοκρατίας στη χώρα μας.

Τι κατάφερε η κυβέρνηση με τις αντισυνταγματικές απαγορεύσεις της και την επίκληση της πανδημίας του κορονοϊού ως φόβητρου και δικαιολογίας; Κατάφερε να πείσει το λαό ότι λειτουργεί υπεύθυνα με στόχο τη στήριξη της δημόσιας υγείας;
Μήπως η ίδια με τις πολιτικές του κόστους-οφέλους δεν φέρει εγκληματικές ευθύνες για τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, την ανεπάρκεια των ΜΕΘ και των μονάδων υγείας, τις εκατόμβες του θανάτου;
Κατάφερε να βάλει τα μηνύματα του Πολυτεχνείου στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας», να ξεχαστεί ο βαθιά αντιιμπεριαλιστικός του χαρακτήρας;
Μήπως αυτά τα μηνύματα δεν ακούστηκαν δυνατά μπροστά από την πρεσβεία-σύμβολο του ιμπεριαλισμού;
Κατάφερε να κλείσει τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τον αγωνιζόμενο λαό στα σπίτια του με το φίμωτρο για να περάσει τις πιο βάρβαρες αντιλαϊκές της πολιτικές για να υπηρετήσει κάθε απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου;

Όχι, ο λαός βγήκε στους δρόμους και με υπευθυνότητα και θάρρος διατράνωσε ότι και κάτω από τις μάσκες έχει φωνή, πως όσο άγρια καταστολή και αν ασκηθεί δεν πρόκειται να κάνει πίσω για να υπερασπιστεί τα σύγχρονα δικαιώματα στη ζωή.

Απέμεινε μόνο το θράσος των κυβερνητικών στελεχών και των «καθεστωτικών» ΜΜΕ, που μόνο την απέχθεια του λαού προκαλούν. Απέμεινε μόνο ο ευτελισμός του υπουργού προστασίας του πολίτη της κυβέρνησης που κλήθηκε να απολογηθεί στους εκπροσώπους του μιντιακού κατεστημένου γιατί δεν υπήρξε ακόμη σκληρότερη καταστολή.

Οι δικαιολογίες που ψέλλισε για διαφοροποίηση μεταξύ της «πολιτικής εκδήλωσης» μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ και της συγκέντρωσης του ταξικού αγωνιστικού κινήματος στα Προπύλαια, μόνο αμηχανία και έλλειψη επιχειρημάτων ανεδείκνυαν. Η κυβέρνηση βρέθηκε «με την ουρά στα σκέλια» μπροστά στην αγωνιστικότητα του λαϊκού κινήματος.

Αποδείχτηκε πως τα χιλιάδες όργανα καταστολής που έκαναν την Αθήνα να μοιάζει με πόλη σε κατάσταση πολιορκίας, οι χαφιέδες που είχαν αμολυθεί, τα ελικόπτερα και τα drones, δεν μπορούν να εγκλωβίσουν το λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του. Σ’ ότι αφορά τη δήλωση του υπουργού ότι τιμά από παιδί το ΚΚΕ, η τιμή αυτή αποδείχτηκε με την απρόκλητη επίθεση με εντολή του, των «πραιτοριανών» των ΜΑΤ και της ΔΡΑΣΗ στους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος.

Μάλλον διάθεση εκδίκησης για τη διασκέδαση των σχεδιασμών του από το λαϊκό κίνημα δείχνει αυτό. Μάλιστα ο υπουργός δήλωσε ότι και στο μέλλον το μέσο για την επιβολή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής είναι η ένταση της καταστολής. Ας περιμένει λοιπόν στους δρόμους και την καθάρια απάντηση του αγωνιζόμενου λαού «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Του λαού η πάλη θα την σπάσει».

Γιώργος Παλιούρας,
Υποστράτηγος αστυνομίας ε.α.
πτυχιούχος ΝΟΠΕ/ΕΚΠΑ
και Σχολής Εθνικής Ασφάλειας

Δείτε ακόμα...