Πομπέο: Κατηγορεί τη Ρωσία για «παιχνίδια» στην Ανατολική Μεσόγειο

επίσκεψη πομπεο στην ινδονησία

Επίθεση στη Ρωσία εξαπολύει με αναρτήσεις του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, με αφορμή την αντίδραση της Μόσχας στις αμερικανικές κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400.

Ο Πομπέο κατηγορεί τη Ρωσία, ότι «παίζει παιχνίδια» στην Ανατ. Μεσόγειο, τροφοδοτώντας τις συγκρούσεις στην περιοχή. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «ο Λαβρόφ λέει, ότι οι ΗΠΑ “παίζουν παιχνίδια” στη Μεσόγειο, αλλά στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ συνεργάζονται παραγωγικά με τους συμμάχους της στην περιοχή και υποστηρίζει τις πολιτικές διαδικασίες του ΟΗΕ για τη Λιβύη».

Συνεχίζει δε τονίζοντας, ότι «η Ρωσία από την άλλη πλευρά υπονομεύει την πολιτική κατάσταση στην περιοχή της Μεσογείου, υποστηρίζει τον βίαιο δικτάτορα της Συρίας και τροφοδοτεί τη σύγκρουση της Λιβύης με τον εντολοδόχο της. Ποιος παίζει παιχνίδια εδώ;».

“Μαλλιά κουβάρια” θα λέγαμε εμείς στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, και απο τους δυο, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς τους στην ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, για την εκτόπιση του ενός έναντι του άλλου.

Με πληροφορίες από news.gr

Δείτε ακόμα...