ΠΟΥ: Ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη

γερμανία κορονοϊός

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είναι «ανησυχεί πολύ» για την εξάπλωση του Covid-19 στην Ευρώπη, καθώς η ήπειρος μάχεται ένα νέο κύμα λοιμώξεων.

Μιλώντας στο BBC, ο περιφερειακός διευθυντής Δρ Hans Kluge προειδοποίησε ότι περίπου 500.000 θάνατοι θα μπορούσαν να καταγραφούν μέχρι τον Μάρτιο, εκτός εάν ληφθούν επείγοντα μέτρα.

Ο Δρ Kluge είπε ότι η εισαγωγή μέτρων όπως η χρήση μάσκας θα μπορούσε να βοηθήσει άμεσα.

Η προειδοποίηση έρχεται καθώς πολλά έθνη αναφέρουν υψηλά ποσοστά μόλυνσης και εισάγουν πλήρη και μερικό lockdown.

Ο Δρ Kluge είπε ότι παράγοντες όπως η χειμερινή περίοδος, η ανεπαρκής κάλυψη εμβολίων και η περιφερειακή κυριαρχία της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Delta ήταν πίσω από την εξάπλωση. Κάλεσε για αυξημένη απορρόφηση εμβολίων και την εφαρμογή βασικών μέτρων δημόσιας υγείας και νέων ιατρικών θεραπειών που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της αύξησης.

Ο Δρ Kluge είπε ότι τα υποχρεωτικά μέτρα εμβολιασμού θα πρέπει να θεωρηθούν ως «έσχατη λύση», αλλά ότι θα ήταν «πολύ επίκαιρο» να γίνει μια «νομική και κοινωνική συζήτηση» για το θέμα.

«Πριν από αυτό υπάρχουν άλλα μέσα όπως το πάσο του Covid», είπε, προσθέτοντας ότι αυτό «δεν είναι περιορισμός της ελευθερίας, μάλλον είναι ένα εργαλείο για να διατηρήσουμε την ατομική μας ελευθερία».

Πηγή: BBC

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...